COMENTARIU Lelia Munteanu: O funcţie bună şi în România: coronaţap ispăşitor

Autorităţile îşi vor putea proiecta asupra lui prostia, minciuna şi lenea, iar cetăţenilor nu li se va mai pune în cârcă vina exclusivă a proliferării covidului.

4564 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: O funcţie bună şi în România: coronaţap ispăşitor
951 de noi cazuri de infectare raportate pentru duminică (17.381 de teste), faţă de 1438 de cazuri raportate sâmbătă (18219 teste). S-ar părea că Israelul înregistrează o scădere a numărului de pozitivi, dacă ar exista explicaţia pentru care a crescut spectaculos în ultimele săptămâni. Se prea poate ca mâine numărul de infectaţi să crească din nou.
 
Ministrul Sănătăţii, Yuli-Yoel Edelstein, a propus crearea unui post de coronaţap ispăşitor - un manager unic în lupta cu coronacriza, asupra căruia talentaţii politicieni de la Ierusalim să-şi poată proiecta vinovăţiile.
 
Între toate propunerile, cea mai solidă profesional e a premierului NetanyahuŞ dr. Gabi Barbash (71 de ani, dar foarte verde), fost director al marelui spital Ichilov din Tel Aviv, fost director general în Ministerul Sănătăţii, medic cu multă şi solidă experienţă, comunicator carismatic, (vecin cu Ehud Barak, în cel mai nou şi mai scump zgârie-nori din Tel Aviv). Religios neostentativ, dr. Barbash are o excelentă comunicare cu comunităţile ultraortodoxe (unde încă există sau pot apărea oricând focare de covid).
 
Nu cred însă că dr. Gabi Barbash va accepta fişa postului, aşa cum a fost ticluită de ministrul Edelstein: o groază de responsabilităţi şi nici o putere de decizie.
 
După cum stau lucrurile la nivelul autorităţilor din România (din foto lipseşte cel puţin Nelu Tătaru) - amatorism, confuzie, prostie, minciună, lene – ar fi mare nevoie de un coronaţap ispăşitor şi la noi, În plus, cetăţenii ar răsufla uşuraţi că nu li se va mai arunca în cârcă vinovăţia exclusivă pentru proliferarea covidului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici