COMENTARIU Lelia Munteanu: Papa Francisc: cultura selfie nu ne scoate din labirintul covidului

1521 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Papa Francisc: cultura selfie nu ne scoate din labirintul covidului

COMENTARIU Lelia Munteanu: Papa Francisc: cultura selfie nu ne scoate din labirintul covidului

Fabrizio Contessa de la L'Osservatore Romano a publicat zilele trecute o cronică de întâmpinare la cartea Papei Francisc, care va intra de mâine în librării. Scrisă în dialog cu unul dintre biografii săi, jurnalistul britanic Austen Ivereigh, “Ritorniamo a sognare” (Să ne întoarcem la visare) e o conversaţie în vreme de pandemie, purtată printre toate încercările acestei veri.
 
Ca să descrie molima, Suveranul Pontif foloseşte metafora marelui său conaţional Borges. Din labirintul covidului nu putem ieşi dacă nu abandonăm cultura selfie, care ne ţintuieşte “privindu-ne în oglindă, ameţiţi de atâta mers în cerc”. Când vom ieşi din noi înşine în întâmpinarea celorlalţi e semn că am ieşit din labirint şi ne-am vindecat.
 
Vorbind în predica de ieri despre aşteptare şi speranţă, Papa şi-a încurajat poporul credincios: “Dumnezeul nostru este un Dumnezeu care vine. Nu uitaţi asta: Dumnezeu este un Dumnezeu care vine, vine continuu. Domnul nu dezamăgeşte aşteptarea noastră. Domnul nu dezamăgeşte niciodată. Poate ne face să aşteptăm. Poate o să ne facă să  aşteptăm vreun moment în întuneric, ca să ne maturizeze speranţa, dar nu dezamăgeşte niciodată. Domnul vine mereu. Mereu e alături de noi. Uneori nu Se arată, însă vine mereu”.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici