COMENTARIU Lelia Munteanu: Preşedintele Iohannis cere demisia premierului Ciucă

Mă pregătesc, fireşte, pe cât îmi stă în putinţă, ca să pot face faţă rigorilor unei Românii Educate de Klaus Iohannis. Citesc în acest scop, în afara unor cărţi fundamentale de benzi desenate şi tarot, alocuţiunile Preşedintelui. Astăzi – la deschiderea anului universitar:

23563 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Preşedintele Iohannis cere demisia premierului Ciucă

COMENTARIU Lelia Munteanu: Preşedintele Iohannis cere demisia premierului Ciucă

„Îmi doresc o paradigmă radicală, lipsită de echivoc în garantarea integrităţii şi eticii în viaţa academică. Pentru aceasta, avem nevoie de toleranţă zero în privinţa plagiatului, iar noile legi ale Educaţiei trebuie să includă prevederi explicite cu privire la prevenirea şi sancţionarea acestui fenomen toxic al mediului educaţional. Trebuie să devină clar că obţinerea unei diplome academice reprezintă o onoare şi este condiţionată exclusiv de un merit real. O Românie educată va trebui să fie o Românie corectă, fără nicio excepţie”.

Combate bine, a vorbit adânc, i-a înfundat pe plagiatori: „toleranţă zero”, „o Românie corectă, fără nicio excepţie”. Nici măcar cu excepţia premierului? Na că nici!

Totuşi, în teza de doctorat, Nicolae-Ionel Ciucă n-a copiat decât 42 de pagini din 138. Şi era în 2003. Până şi crimele se prescriu. Ar fi trebuit să-l bage la genocid intelectual ca să nu scape. 

Preşedintelui îi dă mâna să vorbească de la înălţimea lipsei sale de doctorat. Mie mi se par însă toţi cei care n-au încă doctoratul suspect de cinstiţi.

Ca să n-o mai lungesc şi să evit alte virgule între subiect şi predicat: Preşedintele cere demisia premierului. Dar dacă (pentru că tot mă mai scutură frisoanele analfabetismului funcţional) am înţeles greşit textul lui Klaus Iohannis?  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici