COMENTARIU Lelia Munteanu: România următorului deceniu - o ţară militaristă?

Aşa rezultă din Planul Naţional de Investiţii şi Relansare economică.

4559 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: România următorului deceniu - o ţară militaristă?

Sursa FOTO: Facebook Klaus Iohannis

Întrebat ce, cum şi când, Orban (Ludovic) a răspuns: „Economia va reporni după ce trece epidemia". E drept că asta a fost pe 5 aprilie.

De îndată, adică la aproape o lună, Preşedintele României l-a adus la ordine: „în România nu putem să vorbim de o repornire a economiei. Noi nu am oprit-o niciodată. Economia României nu a fost oprită".  

Pe 12 mai, premierul îl contrazicea din nou, din greşeală, pe Preşedinte, vorbind despre „reconstrucţia economică", când Klaus Magnus, cu doar patru zile înainte, la ora 14.20, apucase să vorbească apăsat despre „revigorarea egonomică".

N-oi fi ştiind eu tabla înmulţirii ca să pot vorbi despre economie, recunosc, dar pe româneşte o mai rup. Pricep ce înseamnă oprire şi repornire, reconstrucţie şi revigorare, ba chiar şi relansare.

Astăzi, la ora 18, pe terenul de golf al unui restaurant de lux din Capitală („atmosferă unică, loc exclusivist"), Preşedintele va blagoslovi cu prezenţa „evenimentul de prezentare" (citez de pe site-ul Cotrocenilor) al Planului Naţional de Investiţii şi Relansare economică elaborat de Guvernul României (ibidem). Ce să zic? Să fie primit.

Am citit Planul şi am priceput un singur lucru: tot ce se pompează, în următorii zece ani, în relansarea economică, nu depăşeşte anual 1 la sută din PIB.

Dacă ar trebui să sar la concluzii, aş zice că România se defineşte, în următorul decenal, drept o ţară militaristă (2 la sută din PIB pentru înarmare).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici