COMENTARIU Lelia Munteanu: Sacrilegiu - steaua galbenă pe pieptul reprezentanţilor Israelului la ONU

Sacrilegiu! Membrii delegaţiei Israelului la ONU, în frunte cu ambasadorul Gilad Erdan, şi-au afişat pe piept steaua galbenă, Judenstern ("steaua evreilor"), o bucată de pânză cusută pe piept. Maghen David (“Steaua lui David”), simbolul poporului evreu, colorată în galben a fost impusă de nazişti evreilor ca un stigmat.

2008 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Sacrilegiu - steaua galbenă pe pieptul reprezentanţilor Israelului la ONU

COMENTARIU Lelia Munteanu: Sacrilegiu - steaua galbenă pe pieptul reprezentanţilor Israelului la ONU

Îşi asumă delegaţia israeliană la ONU o identitate fabricată de nazişti? Uită că steaua galbenă a însoţit milioane de evrei spre moarte? Trimiterea la Shoah (Holocaust) e de-a dreptul impioasă.

Dar ambasadorul Erdan, în inepţia lui patetică, e foarte mulţumit de gestul cu care a îndrăznit să se victimizeze, ba mai şi declară că vor purta steaua „ca pe un simbol al mândriei (...) până vă veţi trezi şi veţi condamna atrocităţile Hamas”.

I-a răspuns directorul Yad Vashem, Dani Dayan (pe care, din fericire,  premierul Netanyahu, cu toate eforturile, n-a reuşit să-l îndepărteze din funcţie) şi, deocamdată, nu mai adaug nimic:

„Acest act dezonorează victimele Holocaustului, precum şi statul Israel. Steaua galbenă simbolizează neputinţa poporului evreu şi faptul de a fi la mila celorlalţi. Avem acum un stat independent şi o armată puternică. Suntem stăpânii propriului nostru destin. Astăzi prindem de rever un steag albastru şi alb, nu o stea galbenă”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici