COMENTARIU Lelia Munteanu: … Şi nu ne ierta nouă greşelile noastre

Şi nu ne ierta nouă greşelile noastre, precum nici noi nu iertăm greşiţilor noştri. Cine are puterea să se roage astfel?

334 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: … Şi nu ne ierta nouă greşelile noastre

COMENTARIU Lelia Munteanu: … Şi nu ne ierta nouă greşelile noastre

Părintele Sofian de la mănăstirea Antim, un mare trăitor ortodox, ca rupt din Filocalie, răstignit pe crucea rugăciunii, cum spun Părinţii pustiului, care până în 2002 a stat în mijlocul nostru şi nu ne-am învrednicit să ne încălzim destul la vatra credinţei sale, spunea aşa:

„În post contează foarte mult să vă iertaţi unul pe altul. Poţi să mori de foame – n-are nici un rost postul tău, până când nu te împaci cu celălalt. Unii nu-şi vorbesc cu anii, însă ţin fiecare post. Vai de postul lor!”.

Înţelepţii din vremea Mântuitorului pretindeau ofuscatului să nu fie inflexibil precum cedrul, ci mlădios ca salcia. Mai mult, cine respingea de trei ori pe cel care îşi cerea iertare era el însuşi numărat în rândul păcătoşilor.

… În noaptea asta, frumoasă ca Vecernia Iertării, am vrut doar, pur şi simplu, să pronunţ numele părintelui Sofian. În sufletul meu, amintirile despre sfinţia sa lovesc pământul cu ciocane de lemn.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici