COMENTARIU Lelia Munteanu: Tango cu Îngerul

Îi spunem Îngerul. O găsiţi la căpătâiul bolnavilor; ca un stăvilar, acolo unde erupe suferinţa. I-aţi simţit mâna pe frunte. Mâine e ziua ei, una ca oricare alta într-un spital asediat.

1239 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Tango cu Îngerul

COMENTARIU Lelia Munteanu: Tango cu Îngerul

O învăţăm să danseze tango în gând cu omul de care s-a îndrăgostit. În gând, sub geana nopţilor de gardă, când în saloane somnul absoarbe toate suspinele. Ăsta e darul nostru:       

... Viaţa se mişcă pe o podea lustruită, răsucindu-se în ea însăşi ca un cuţit în rană. Bucuria şi tristeţea, căutându-se, contopindu-se în feţele aceleiaşi monede aruncate cu clinchet de sus; doi oameni amestecându-şi amintirile; doi oameni care se iubesc, pândindu-se cum trec fiecare prin flăcările reci ale unui „acum" îndepărtat, învăluind şi dezvăluind. Fiecare mişcare repovesteşte lumea - scrie ceva şi şterge, şi iar scrie şi şterge.

O nostalgie în doi timpi, din care pleci şi te-ntorci, un întuneric care îşi pune ştreangul luminii de gât - o plutire elocventă, care (atunci când le atinge) împrăştie cuvintele, le schimbă înţelesurile. O uitare şi-o amintire de sine, un teatru de război înainte de armistiţiu.

Nu-l poţi dansa de una singură, nu poţi trişa.

Urmărind cu pasul confesiunile partenerului, te desprinzi de tot, laşi să curgă istoria, te-aşezi pe marginea ei, dansezi şi vă priveşti dansând...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici