COMENTARIU Lelia Munteanu: Ultima poveste

383 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ultima poveste

COMENTARIU Lelia Munteanu: Ultima poveste

Vorbea cu lampa. “Băi, Aladine”, i-a spus, “mai ai multe dorinţe?”.

Aladin ajunsese deja un om fericit, scăldat în bogăţie şi iubire - ce dorinţă să mai fi avut?

Păstra însă lampa, fiindcă auzise că undeva, în lumea asta mişcătoare, există Cartea Perfectă şi - mai întunericit de fel, fiindcă venea din O Mie şi Una de Nopţi - ar fi vrut să aibă Cartea Perfectă, chiar dacă nu i-ar fi folosit la nimic.

Lampa l-a privit cu milă pe omuleţul cu mintea vâlvoi căruia îi îndeplinise toate dorinţele. Lumina ei verde se înmuiase, parcă pregătindu-se să se scurgă pe sub covor. I-a răspuns, totuşi: “Cartea Perfectă poate fi doar Cartea pe care o scrie zborul păsărilor”.

Nu era convins. Ce-i drept, lampa nu-l minţise niciodată. Nici măcar atunci când îl încredinţase că întâmplările importante din viaţa unui om nu sunt cele care au loc, ci cele care se încăpăţânează să nu se petreacă.

Înainte de a se topi de tot, ca şi când ar fi fost făcută din ceara unor albine grăbite, lampa s-a decis să-i spună adevărul:

“Cartea Perfectă e cea al cărei autor e încă închis într-o lampă sau zăvorât într-un cufăr”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici