COMENTARIU Lelia Munteanu: Vederea din vis

Astăzi se împlinesc 1111 ani de când Sfântului Andrei cel Nebun după Hristos a fost răpit la cer de pe străzile Constantinopolului. Bântuia, ca în fiecare noapte, între Cornul de Aur şi Poarta Lemnelor, luându-se la harţă pe un coajă de pâine cu cerşeştorii oploşiţi sub ziduri, plimbându-şi de zgardă sminteala închipuită ca pe o pasăre calandrinon.

792 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Vederea din vis

COMENTARIU Lelia Munteanu: Vederea din vis

Răpit şi dus până la picioarele Tronului Slavei, a văzut-o - cu o vedere pe care doar orbii şi-o recapătă în vis - pe Fecioara Maria în biserica din Vlaherne, acoperind poporul cu maforionul său. Asta era într-o luni spre marţi. 

Avea s-o mai vadă apoi aievea pe Maica Domnului abia într-o vineri, în viul dimineţii, la ora 4, intrând în biserica din Vlaherne, de-a dreapta cu Ioan Botezătorul şi de-a stânga cu Sfântul Apostol Ioan. Despicau ca o triremă marea de credincioşi ce se adăpostiseră acolo de groaza năvălitorilor. S-a oprit în mijlocul sfântului lăcaş, chiar când policandrul a început să se legene, închipuind o horă a îngerilor la cântarea „Doamne, strigat-am”.

Fecioara Maria s-a rugat cu lacrimi amare. Iar după ce a intrat în altar şi s-a mai rugat încă şi-a scos maforionul (Cinstitul  Acoperământ care îi învelea capul), acoperindu-i cu el pe credincioşi şi spaimele lor.  

... Da, încă mai murmur acatistele, îngenunchind alături de somnul tău, în viul dimineţii, când sirenele ambulanţei şi ale poliţiei amuţesc, când oraşul e cuprins de o linişte prevestitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici