COMENTARIU Lelia Munteanu: Ziua prin care trec îngeri

928 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Ziua prin care trec îngeri

COMENTARIU Lelia Munteanu: Ziua prin care trec îngeri

Îmi amintesc perfect: în ziua aceea, Rabbi Lempel (Luminiţă) şi-a vorbit sieşi:

„Şapte sunt cuvintele primului verset al Torei. În a şaptea zi a săptămânii cade Shabbatul. Şapte sunt legile lui Noe. Câte şapte se adună îngerii în cete. Şapte sunt patriarhii, şapte – matriarhele. Şapte braţe are Menora, candelabrul din Templu. Şapte zile a durat fiecare dintre plăgile abătute asupra Egiptului. Şapte zile ţin marile sărbători. Şapte ochi are piatra sculptată de Dumnezeu din viziunea profetului Zaharia. La a şaptea încercare au căzut zidurile Ierihonului. Şapte sunt binecuvântările de nuntă, şapte - zilelele de doliu. Ce-am fi, dacă nu ne-am îmbăia necontenit în această cifră? Ea iese ca un abur din a şaptea literă a alfabetului – zayin. Şapte e cifra absolută, iar şaptezeci simbolizează lumea întreagă...".

Dacă mai ştiu ce a adăugat Rabbi Lempel, înainte de a-l înghiţi Cartea?

Ştiu: „Vă doresc ca viaţa voastră să vibreze armonios, ca un heptacord. Şi nu uitaţi că fiecare gând al vostru iscă un gând în cer, fiecare mişcare a voastră are perechea în oglinda de Sus, iar dacă scrieţi un cuvânt aici, în cer se scrie acelaşi cuvânt".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici