COMENTARIU Sorin Avram: Ana are mere şi Monica are mască

3564 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Ana are mere şi Monica are mască

COMENTARIU Sorin Avram

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, le-a oferit tuturor profesorilor şi elevilor din România o lecţie memorabilă. Nu este vorba despre vreo lecţie de Chimie, Fizică sau Geometrie, ci despre o lecţie de responsabilitate, că-i mai bună decât toate! De la înălţimea funcţiei de ministru, doamna Anisie a demarat proiectul de anvergură ”Învaţă să salvezi vieţi!”. 
 
Cu masca de protecţie pusă pe faţă regulamentar, Monica Anisie a produs acest text care va rămâne în istoria responsabilităţii româneşti: ”Noi, oamenii, trebuie să conştientizăm responsabilitatea pe care o avem faţă de semenii noştri, iar purtarea măştii în spaţiile publice închise - la locul de muncă, în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun - dar şi în spaţiile deschise aglomerate să devină un act firesc, un act de respect şi grijă faţă de toţi cei cu care intrăm în contact. Eu #portmască, pentru că îmi pasă de noi toţi! #Portmască, pentru că este o dovadă de educaţie, o dovadă a respectului faţă de semenii mei!”. 
 
Repetatele apeluri făcute de profesori, elevi şi părinţi de a li se spune când şi cum va începe noul şcolar, pentru ca lumea să se pregătească, au rămas fără răspuns din partea Ministerului Educaţiei, dar acum am aflat că există o scuză: ministrul Anisie şi aparatul din subordine au lucrat pe brânci pentru a putea preda ţării o lecţie de responsabilitate. 
 
În spaţiul public au apărut informaţii conform cărora la nivelul Ministerului Educaţiei există un grup de lucru care operează modificări în planul de învăţământ şi urmează ca unele materii să nu mai fie obligatorii sau chiar să dispară, iar pentru alte obiecte de studiu urmează să fie alocate mai puţine ore. Nici o reacţie din partea Ministerului Educaţiei, care, iată, este concentrat la maxim pe campania ”Învaţă să salvezi vieţi”, una dintre sutele de campanii de acest gen lansate de autorităţile române de la izbucnirea crizei sanitare. 
 
Pentru iniţiativa sa de-a dreptul genială, Monica Anisie merită să i se găsească un loc în cărţile de istorie. Dacă nu, măcar în ”Abecedar”. Pe lîngă ”Ana are mere” şi ”Pîrvu s-a înecat” ar trebui ca elevii de clasa I să afle şi că ”Monica are mască. Şi o poartă”.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici