COMENTARIU Sorin Avram | Asta e, Ionuţ Cristache: numai doamnele se schimbă, apucăturile nu

Pentru că aşa a vrut doamna. De aia s-a făcut schimbarea. Doamna fiind Ramoana Săseanu, noua şefă a TVR, care a făcut din România 9 România 5. Într-o declaraţie pentru G4 Media, realizatorul emisiunii, Ionuţ Cristache, a spus: „Nu mi s-a comunicat oficial, în scris, că emisiunea România 9 devine România 17. Am fost sunat joi de directorul interimar al TVR 1, Eduard Dârvariu. Mi-a spus sec: De pe 21 iunie eşti de la 17.00. Am întrebat: De ce? Mi s-a răspuns: Că aşa a vrut doamna! (n.r. - Ramona Săseanu)”.

8869 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram | Asta e, Ionuţ Cristache: numai doamnele se schimbă, apucăturile nu

Sursă FOTO: Facebook

Domnul Cristache afirmă că emisiunea i-a fost mutată după programul minorităţilor, care are un rating egal cu zero, şi crede că astfel nu-şi va putea îndeplini clauzele de performanţă din contract. Este clar că mişcarea este făcută de doamna pusă de liberali la şefia televiziunii publice pentru a scăpa de Ionuţ Cristache şi de emisiunea sa.

Ionuţ Cristache a fost adus în TVR de Irina Radu, cea care fusese instalată de PSD în fotoliul de conducător al emisiunii. La venirea domnului Cristache în televiziunea publică, pe tronsonul orar care i-a fost încredinţat fusese emisiunea ”Vorbeşte liber!”. Aceasta fusese moderată un an şi două luni de semnatarul acestor rânduri. După ce PSD l-a dat jos pe Stelian Tănase din funcţia de preşedinte-director general, prima măsură luată de doamna, doamna Radu, a fost să distrugă emisiunea, făcând ceva care nu s-a mai pomenit în nicio televiziune de pe faţa pământului: a încredinţat programul unui număr de patru realizatori - subsemnatul şi încă trei colegi. Astfel, în fiecare zi de luni până joi emisiunea ”Vorbeşte liber!” era moderată de prezentatori diferiţi. Eu am picat în fiecare luni, dar nu ştiu cum se făcea că lunea găsea TVR câte ceva mai important de transmis în intervalul 21.00-21.45. De aceea, în luna decembrie a anului 2015, de pildă, subsemnatul a putut realiza o singură emisiune! De ce s-au făcut mutările în cadrul emisiunii ”Vorbeşte liber!”? Pentru că aşa a vrut doamna: doamna Irina Radu.

La finele lui 2015 am încheiat contractul semnat pe perioadă determinată cu TVR şi gata. După un timp, doamna l-a ofertat pe Ionuţ Cristache, care a acceptat să modereze dezbaterile din intervalul 21.00-21.45.

Noua doamnă a televiziunii publice, Ramona Săseanu, poate fi considerată ceva mai elegantă decât vechea doamnă, Irina Radu, pentru că nu l-a scos de pe post pe moderator, ci l-a ascuns într-un colţ de program, la o oră la care lumea are altceva de făcut decât să se uite la dezbateri politice, sociale şi economice.

La TVR se schimbă grile de program şi moderatori, însă apucăturile sunt acelaşi, indiferent de culoarea politică a celor care pun mâna pe televiziunea publică şi pun diferite doamne şi diferiţi domni să o conducă. Pe ultimul drum.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici