COMENTARIU Sorin Avram: Domnilor Cîţu şi Ciolacu, aveţi un arogant la ANRE. Ce faceţi cu el?

În mărinimia sa, un domn cocoţat într-o funcţie de partid şi de stat ne oferă câte un peşte. De fapt, nu cred că ne oferă, ci ne azvârle câte un peşte în farfurie, pentru care ar trebui să-i spunem:”Sărut mâna, boierule”. Dar domnul nu va fi mărinimos pentru multă vreme şi va avea pretenţia să ne cumpărăm câte o undiţă şi să învăţăm să pescuim.

4633 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Domnilor Cîţu şi Ciolacu, aveţi un arogant la ANRE. Ce faceţi cu el?

COMENTARIU Sorin Avram: Domnilor Cîţu şi Ciolacu, aveţi un arogant la ANRE. Ce faceţi cu el?

Domnul care ne azvârle câte un peşte se numeşte Zoltan Nagy-Bege şi este vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie - ANRE, iar conform declaraţiei de avere din iunie 2021 a avut o remuneraţie anuală de 610.105 lei. Referindu-se la anunţata măsură guvernamentală, conform căreia consumatorii de energie vor primi un sprijin din partea statului de la 1 aprilie, domnul vice a declarat: ”Este aceeaşi poveste cu <dăm peşte maselor sau îi învăţăm să pescuiască?>. Pe termen scurt trebuie să le dăm peşte, de la 1 aprilie, ca să aibă ce să mănânce, dar poate deja pentru 2023 ar fi cazul să înveţe să pescuiască”.

În concepţia cetăţeanului cu venituri anuale de 610.105 lei, românii vor trebui să fie mai puţin risipitori când vine vorba despre consumul de energie: ”Am mai fost criticat pentru afirmaţia mea că energia a fost mult prea ieftină ca să existe preocupare în cadrul unor categorii de consumatori pentru măsuri de eficienţă. Iată că am ajuns în momentul în care preţul creşte de 2-3 ori în mai puţin de un an şi este posibil ca eficienţa energetică să capete cu totul altă dimensiune”.

În timpul regimului Ceauşescu erai îndemnat să mai stingi becul şi să mai pui o pătură pe tine, iar astăzi vine un vicepreşedinte de la ANRE şi îţi spune că ai prea multe becuri în casă şi că trebuie să-şi înveleşti apartamentul cu ”zăpadă artificială”, ca să nu stai cu centrala termică deschisă mereu.

După domnul Zoltan, care şi-a făcut milă de noi, sărăcanii, şi ne-a dat câte un ”peşte”, românii sunt nişte mari risipitori. Cum îşi permite o familie cu doi copii să aibă un frigider, un televizor, becuri în fiecare cameră şi două calculatoare pentru copiii care merg la şcoală? Şi de ce nu mănâncă familia asta mai puţin ca să aibă cu ce să plătească reabilitarea termică a locuinţei? Şi de ce membrii familiei umblă iarna prin casă în tricou şi nu pun pe ei o haină mai groasă?

Noaptea, când sunt sub plapumă, de ce românii nu închid centralele? Şi de ce să fie luminate satele şi oraşele României? Noaptea lumea doarme şi nu umblă aiurea pe străzi, pentru că a doua zi trebuie să meargă la muncă pentru a avea cu ce plăti facturile la energie, parte din bani mergând în buzunarele domnului Zoltan.

Majorarea preţurilor la energie nu-i afectează doar direct pe românii cărora arogantul plin de bani de la conducerea ANRE le azvârle acum câte un ”peşte”, ci şi indirect. Preţuri la energie mai mari înseamnă produse alimentare şi non-alimentare mai scumpe, pentru că pentru a produce lapte, carne, brânză şi ouă este nevoie de energie. Ca să nu mai vorbim de costurile mai mari ale lucrărilor de infrastructură pe care tot românii cărora le dă acum pomană domnul Zoltan le achită indirect.

Românii nu au nevoie de pomana aroganţilor care ne conduc către faliment. Românii au nevoie de nişte oameni care să treacă sistemul energetic pe lista sistemelor care ţin de siguranţa naţională şi care să ştie să pună la treabă apele, soarele, petrolul, gazele şi vânturile pe care Ţara le are. Zoltan Nagy-Bege şi cei împreună cu dânsul trebuie să fie preocupaţi de creşterea capacităţii de producţie a energiei în loc să aibă un comportament arogant la adresa românilor, a maselor, cum dispreţuitor se exprimă vicepreşedintele ANRE.

”Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei - ANRE, este autoritate administrativă autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar”.

Domnule preşedinte al Senatului, Florin Cîţu, şi domnule preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, aveţi un arogant la ANRE. Ce faceţi cu el? Dacă gândiţi la fel ca dumnealui, atunci mă scuzaţi.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici