COMENTARIU Sorin Avram: În apărarea domnului nea Gigi Becali

Din capul locului am să spun că nu sunt fan FCSB şi nici vreun simpatizant al lui George Becali.

4383 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: În apărarea domnului nea Gigi Becali

Gigi Becali

Nici nu apucaseră bine primele şenile ale tancurilor ruseşti să calce pământul Ucrainei şi nici primele familii de ucraineni să ia calea României că patronul FCSB, Gigi Becali, căruia apropiaţii îi spun nea Gigi, a şi făcut următorul anunţ: ”Este posibil ca astăzi să vină nişte femei cu copii. Autocarul nostru e acolo, am zis încarcă-l şi adu-l la mine, la bază. Pot încăpea 4-500 de oameni, am luat şi saltele separat. Pe lângă două paturi care sunt în cameră am pus şi o saltea, ca să poată să stea 3-4 în cameră. Au căldură, au duş în cameră, au toate condiţiile, au bucătărie, le facem mâncare. Sunt toate condiţiile pentru 4-500 de persoane. E posbil să vină ceva azi”.

Conform unei ştiri Mediafax, ”patronul FCSB a făcut comentarii despre preşedintele Volodimir Zelenski, iar Dinamo Kiev a dat un comunicat în care consideră inacceptabile aprecierile latifundiarului”. Drept urmare, în loc să joace un amical cu FCSB, Dinamo Kiev hotărât să dispute un meci cu CFR Cluj.

Dinamo Kiev a ţinut, totuşi, să le mulţumească celor de la FSCB şi patronului Gigi Becali pentru organizare şi pentru condiţiile de pregătire puse la dispoziţie în România.

Domnul nea Gigi nu este cel mai fin cunoscător al vieţii politice româneşti, darămite internaţionale, şi nici cel mai citit dintre pământenii din Pipera. Din contră. Totodată, nea Gigi este recunoscut ca un profesionist al datului cu bâta în baltă. Bâta aia în care stă rezemat şi  priveşte turmele de mioare cum pasc, gândindu-se la cât caş vor da acestea la apus de soare.

Domnul nea Gigi nu este cunoscut nici ca un mare diplomat, ci ca un om din topor. Toporul ăla cu care taie lemnul din care iese bâta cu care dă în baltă, stropind cu noroi tot ceea este prin preajmă. Însă, acelaş nea Gigi face şi multe acte de caritate. Unele ştiute, iar altele nu.

Este de înţeles că ucrainenii sunt foarte sensibili acum, însă să îl judeci pe domnul nea Gigi pentru ceea ce spune, şi nu pentru ceea ce face, este greşit. Patronul FCSB nu a zis nimic despre poporul ucrainean, căruia i-a deschis larg porţile, ci despre preşedintele Ucrainei, ceea ce este cu totul altceva. Nu trebuie uitat că Volodimir Zelenski este un politician, iar politicienii, oriunde în lume, nu sunt uşi de biserică. Volodimir Zelenski nu apare nici pe vreo icoană pe care domnul nea Gigi să o fi întâlnit pe la Muntele Athos ori prin lăcaşurile de cult cărora acestora le calcă pragul.

Nu există informaţii că CFR Cluj ar fi făcut ceva pentru refugiaţii ucraineni, dar pentru că cei aflaţi în conducerea clubului nu au lansat comentarii care să supere clubul Dinamo Kiev, ucrainenii vor juca în compania campioanei României.

Din păcate, se pune mai mult preţ pe vorbe decât pe fapte. Au contat mai multe vorbele rostite de patronul unei echipe de fotbal care stă sprijinit în bâtă şi se uită cum creşte iarba de sub nasul mioarelor decât faptele unui cetăţean care a sărit imediat în ajutorul unor oameni fugăriţi de invazia rusească.

Întorcându-i spatele patronului lui FCSB, Dinamo Kiev a întors spatele unui om care a făcut un bine, dar şi suporterilor care s-ar fi bucurat să vadă un meci al prieteniei între echipa lor favorită şi una dintre echipele cunoscute ale Europei.

Dacă Gigi Becali tăcea filosof rămânea. Însă, acest lucru nu avea cum să se întâmple, pentru că Gigi Becali nu a fost niciodată un filosof. Acesta este domnul nea Gigi şi atât. Cu bunele şi relele sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici