COMENTARIU Sorin Avram: Ministrul Alexandru Rafila, un specialist în instruiri şi în declaraţii atent aranjate

1338 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Ministrul Alexandru Rafila, un specialist în instruiri şi în declaraţii atent aranjate

COMENTARIU Sorin Avram: Ministrul Alexandru Rafila, un specialist în instruiri şi în declaraţii atent aranjate

Ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost foarte zgârcit în a comenta cazul medicului de la Iaşi, care este acuzat că reimplanta dispozitive cardiace luate de la persoane decedate: ”În mod evident, dacă pe un echipament scrie că e de unică folosinţă, e de unică folosinţă. Dacă ai o seringă de unică folosinţă, e clar că poţi să o foloseşti a singură dată, nu poţi s-o foloseşti de mai multe ori”. La fel de evident este că domnul Rafila ar fi comentat mai mult cazul dacă ar fi fost în opoziţie, atunci când era bucuros să facă analize detaliate şi să ofere sfaturi şi soluţii pentru toate problemele din sistemul medical românesc. 

Şi pentru a pune punct cât mai repede discuţiei referitoare la cazul medicului de la Iaşi, domnul Rafila s-a ascuns în spatele Statului de Drept, singurul îndreptăţit să ancheteze şi să judece: ”Noi ne-am făcut datoria şi Parchetul General a menţionat acest lucru din punct de vedere al furnizării întregului sprijin şi a informaţiilor necesare pentru soluţionarea cât mai rapidă a acestui caz”. Ministrul Sănătăţii vorbeşte ca şi cum ar fi făcut o favoarea Parchetului General, şi nu ar fi avut obligaţia să pună la dispoziţia anchetatorilor toate informaţiile solicitate.
Ca să nu spună că nu a făcut nimic în ceea ce priveşte corupţia din sistemul medical, Alexandru Rafila şi-a pus Corpul de Control la treabă, iar aceasta a organizat un instructaj cu managerii de spitale ”privind activităţile de îndrumare metodologică pe teme privind transparenţa, etica şi integritatea”. Conform unor surse din sistemul medical, s-a întâmplat pe 24 februarie. Printre invitaţii Corpului de Control al ministrului Sănătăţii s-au numărat comisarii şefi de poliţie Robert Neacşu şi Ciprian Ghiţuleasa din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, care au prezentat tema ”Infracţiuni de corupţie, infracţiunile asimilate celor de corupţie, evitarea acestora, exemple”. Adică, ministerul condus de Alexandru Rafila a invitat ofiţeri superiori de poliţie pentru a le explica unor oameni în toată firea cu multă şcoală şi cu experienţă de viaţă ce înseamnă şpaga şi cum trebuie să te fereşti de ea, de parcă aceştia nu ar fi ştiut. Le-a explicat că nu este sănătos să primeşti bani pentru un serviciu pentru care eşti plătit regeşte de stat. După instruirile anti-şpagă, poate ar fi necesare nişte seminarii anti-sete, în care managerilor de spital şi medicilor să li se explice că dacă le este sete trebuie să bea apă, şi un set de cursuri anti-foame, în care acestora să li se spună până pricep că dacă le este foame trebuie să mănânce.

Alexandru Rafila se pricepe foarte bine să organizeze instruiri, seminarii şi cursuri, cu care să se acopere în caz de ceva şi cu ajutorul cărora domnia sa să demonstreze că lucrează, nu glumă. Mai greu este cu reorganizarea şi finanţarea corespunzătoare a direcţiilor de sănătate publică, cu coordonarea din punct de vedere medical şi a achiziţiei de aparatură la nivelul fiecărui judeţ, şi cu rezolvarea problemei lipsei personalului medical din spitalele mici şi mijlocii, şi a crizei medicilor de familie.

Dar cine să-i poată reproşa ceva lui Alexandru Rafila, când acesta este domn îmbrăcat mereu la patru ace, care vorbeşte atât de civilizat şi care face şi el, săracul, ce poate: instruiri, seminarii şi cursuri. Plus nişte declaraţii atent aranjate.
Sorin Avram  
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici