Comentariu Sorin Avram: Nici lui Mutu nu i-au luat golurile, nici Simonei nu-i vor lua trofeele

Doar pentru cei răutăcioşi Adrian Mutu a rămas fotbalistul care a fost prins drogat. Pentru ceilalţi, în special pentru fanii Fiorentinei, Mutu rămîne ”Briliantul”, cel despre care selecţionerul Italiei de la vremea respectivă Cesare Prandelli spunea că este printre primii 10 fotbalişti ai lumii.

909 afișări
Imaginea articolului Comentariu Sorin Avram: Nici lui Mutu nu i-au luat golurile, nici Simonei nu-i vor lua trofeele

Arhiva Foto Mediafax

Mutu rămâne jucătorul care a uimit la Dinamo, a încântat la Chelsea, a făcut o bună figură la Juventus, a fost adulat de suporterii Fiorentinei şi a dat totul la Naţională. 

Mutu a fost unul dintre ”băieţii răi” ai fotbalului pentru ieşirile sale din afara terenului, însă atunci cînd a păşit pe gazon a dat tot: şi talent, şi forţă, şi dăruire, şi imaginaţie. Milioane de oameni s-au bucurat de ceea ce a arătat Adrian Mutu pe terenul de fotbal şi poate doar câteva sute au bătut aerul cu pumnul atunci când au aflat că acesta a fost găsit dopat. Loviturile libere, pasele, golurile şi lacrimile de bucurie ori cele de necaz nu i le va lua nimeni niciodată lui Adrian Mutu. Mutu va rămâne pe veci unul dintre cei mai buni fotbalişti ai României şi unul dintre jucătorii care într-o vreme a fost cineva în plan mondial. Trebuie de subliniat că Adi Mutu nu a luat substanţe pentru a-şi îmbunătăţi performanţele sportive, deci nu a vrut să păcălească sportul, ci ”a gustat” dintr-o substanţă recreativă.

Indiferent de cum se va termina scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep, aceasta va rămâne un exemplu de muncă şi de dăruire. Cu un fizic care nu i-a fost aliat, Simona a trăit doar pentru a se antrena şi pentru a lupta până la ultimul strop de energie în toate competiţiile la care a participat. Victima unui şir lung de accidentări, Simona nu s-a dat bătută niciodată şi a inspirat prin spiritul ei de sacrificiu generaţii întregi de copii, care datorită ei au pus mâna pe rachetă pentru prima dată în viaţa lor. Cu încăpăţânarea ei de a lupta până la capăt, Simona Halep i-a uimit mereu pe unii dintre foştii mari tenismeni ai Planetei, care nu prea au înţeles de unde îşi extrage aceasta energia şi de unde inventează unele lovituri. Bine, Simona i-a şi dezamăgit uneori pe specialiştii în tenis care o şi vedeau ridicând trofeul deasupra capului, iar ea părăsea competiţia chiar din primul tur.

Indiferent de cum se va termina scandalul de dopaj, Simona va rămâne cu loviturile venite parcă de nicăieri, cu ţipetele sale marcă înregistrată, cu sprinturile obositoare, cu lacrimile de bucurie ori cele de necaz, cu multele luni în care a fost numărul 1 mondial şi cu nenumăratele trofee obţinute, în special cu titlurile de Grand Slam. Va rămâne cu ele, pentru că de-a lungul carierei sale a fost supusă unui număr ridicat de teste antidoping şi de fiecare dată a fost găsită ”curată”, deci nu a păcălit sportul.

Adrian Mutu este în prezent antrenorul de succes al uneia dintre cele mai iubite echipe din România, Rapid Bucureşti, iar talentul şi determinarea îl recomandă pentru a face saltul la o echipă importantă dintr-un campionat mult mai puternic decât cel românesc. Bine, nu chiar acum.

Simona Halep se află acum în poate cel mai dificil moment al vieţii sale, însă fiind o luptătoare experimentată probabil că va găsi resurse pentru a-l depăşi, aşa cum le-a depăşit pe toate jucătoarele până când a ajuns numărul 1 în clasamentul WTA, adică cea mai bună tenismenă a lumii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici