COMENTARIU Sorin Avram: Pentru binele fotbalului românesc, lăsaţi-vă, domnule nea Gigi!

FCSB, echipa al cărei patron, antrenor şi purtător de cuvânt este Gigi Becali, a atins cele mai înalte culmi ale penibilului în meciul disputat în Georgia cu o echipă oarecare, în cea mai slabă competiţie europeană. FCSB a atins un vârf mult mai înalt decât cel al muntelui Athos, acolo unde domnul nea Gigi merge ca să se roage pentru reuşita echipei sale şi pentru necazul adversarilor.

2168 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Pentru binele fotbalului românesc, lăsaţi-vă, domnule nea Gigi!

COMENTARIU Sorin Avram: Pentru binele fotbalului românesc, lăsaţi-vă, domnule nea Gigi!

După evoluţia FCSB cu Saburtalo, meci pierdut cu 1-0, domnul nea Gigi ar trebui să recunoască, în sfârşit, că nu se pricepe şi că ar trebui să se lase. Definitiv. Gigi Becali nu se pricepe să aducă jucători, să aleagă antrenori, să pregătească echipa şi să-i aşeze pe aşa-zişii fotbalişti în teren. Dacă, din întâmplare, antrenorul echipei de copii a lui Chelsea ar fi urmărit partida din Conference League a FCSB-ului ar fi leşinat de râs văzând nişte bărbătoi înalţi, cu muşchi, tatuaţi şi proaspăt bronzaţi prin staţiuni în care numai fotbaliştii adevăraţi îşi pot permite să stea tolăniţi pe şezlonguri umblând bezmetici pe teren şi dându-şi cu stângul în dreptul. Şi ca să nu râdă singur, antrenorul i-ar fi invitat pe copii să se distreze şi ei, dar şi să vadă ce păţesc dacă nu sunt cuminţi şi ajung la o echipă condusă de un maestru al nepriceperii.

Pentru binele fotbalului românesc, domnul nea Gigi ar trebui să se lase. Gigi Becali a stricat fotbalul românesc, pentru că a plătit salarii exorbitante unor figuranţi, pentru care salariul minim pe economie ar fi suficient. Asta, cu condiţia ca respectivii angajaţi să contribuie şi la strângerea cojilor de seminţe rămase în tribune după meciuri. Domnul nea Gigi scrânteşte de cap fotbalul românesc vorbind despre zeci de milioane de euro pentru nişte tineri jucători, care, însă, nu ar prinde un loc în teren în partidele jucate după blocuri de băieţi din Paris ori Napoli.
Domnul nea Gigi subminează fotbalul românesc lăsând impresia că patronul unui club poate fi automat automat şi scouter, şi antrenor. Ţara este plină de mici nea Gigi, patroni de buticuri sau primari de comune, care conduc cluburi după ureche, bramburind echipe şi distrugând tinere talente.

La o primă vedere poate părea că domnul nea Gigi a salvat fotbalul românesc, plătind sume importante pentru transferurile făcute de la cluburi autohtone şi pentru salariile jucătorilor. Însă, prin atitudinea sa, domnul nea Gigi este, de fapt, unul dintre groparii fotbalului românesc. Un gropar care lucrează cu lopata pe care i-o pun în mână unele foste glorii ale fotbalului românesc şi presa sportivă, care pentru a nu-l supăra pe omul cu bani şi pentru a face audienţă îi cântă acestuia în strună. O strună care sună a jale la căpătâiul fotbalului din România.

Un om cu frica lui Dumnezeu cum se consideră a fi George Becali, dacă a iubit vreodată, sincer, fotbalul, ar trebui să facă un bine acestei ţări şi să se lase. Domnului nea Gigi îi stă mult mai bine în vârful muntelui Athos decât călare pe fotbalul românesc, pe care l-a sufocat cu incompetenţa sa.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici