COMENTARIU Sorin Avram: Premierul Cîţu, incendiile din Grecia şi atmosfera incendiară de la Electric Castle

La 1.100 de kilometri de capitala Greciei, Atena, în capitala României, Bucureşti, cetăţenii se luptă cu temperaturile pe care canicula şi traficul aglomerat le-au ridicat la cote de nesuportat. La Atena, pompierii locali, dar şi pompieri din alte ţări, printre care şi România, se luptă cu incendiile, iar locuitorii din zonele pe unde şi-a făcut cărare focul plâng după plantaţiile de măslini şi după turmele de capre şi de oi pierdute.

1369 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Premierul Cîţu, incendiile din Grecia şi atmosfera incendiară de la Electric Castle

COMENTARIU Sorin Avram: Premierul Cîţu, incendiile din Grecia şi atmosfera incendiară de la Electric Castle

La 450 de kilometri de Bucureşti, în capitala distracţiei din România, Cluj, toată lumea râde, cântă şi dansează, iar unii dintre ei, foarte puţini la număr, se vaccinează. Printre cei care se bucură de atmosfera electrizantă a Festivalul Electric Castle se numără premierul PNL al României, Florin Cîţu, şi primarul PNL al Clujului, Emil Boc. 

La cum se prezintă lucrurile în mai multe părţi ale Europei, nu doar în jurul capitalei Atena, nu sunt departe zilele când incendiile de pădure vor fi o realitate şi în România, mai ales în sudul Ţării. Totodată, temperaturile ridicate vor seca fântânile, iar cei câţiva copaci din parcurile oraşelor şi din curţile oamenilor vor fi insuficienţi pentru a aduce măcar câteva unde de răcoare. România ar trebui să elaboreze încă de pe acum planuri de salvare a oamenilor care vor fi fugăriţi de incendii, de secetă şi de temperaturile uriaşe. România ar trebui să echipeze inspectoratele pentru situaţii de urgenţă cu elicoptere şi cu tancuri cu apă şi să-i trimită pe pompieri să se instruiască în părţi ale lumii unde incendiile de vegetaţie nu sunt o necunoscută. România ar trebui să scrie programe prin care cetăţenii să-şi poată achiziţiona la preţuri accesibile aparate de aer condiţionat şi să facă astfel încât preţul energiei electrice să nu mai urce cu viteza cu care urcă temperaturile de-afară în timpul zilelor caniculare.

Pentru că #RomâniiTrebuieSăŞtie, premierul ai cărui lăudători sunt plecaţi în vacanţă pe Coasta de Azur şi de aceea este nevoit să se laude singur a scris: ”Am aprobat, din partea României, asistenţă internaţională cu titlu gratuit pentru Republica Elenă, care este grav afectată de incendiile de pădure! Echipa de pompieri din partea României va acţiona în zonele indicate de autorităţile elene pe o perioadă de 10 -14 zile!”. 

#PremierulTrebuieSăÎnţeleagă că într-un timp relativ scurt incendii ca în Grecia vor fi şi în România şi că este de datoria domniei sale să se ocupe de această problemă, dar nu cum s-a ocupat de vaccinare şi de PNRR. Deocamdată, #RomâniiTrebuieSăŞtie că Florin Cîţu nu este preocupat de prezentul şi de viitorul României, ci de prezentul şi de viitorul său. #RomâniiTrebuieSăŞtie că Florin Cîţu, care se visează la conducerea Guvernului încă 8 ani, preferă atmosfera incendiară de la Electric Castle şi anturajul lui Emil Boc, unul dintre organizatorii ”Festivalului Democraţiei” din PNL şi susţinătorul numărul 1 al ”Suflului Nou” din partid.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici