COMENTARIU Sorin Avram: Un plagiat pentru care premierul Nicolae Ciucă ar fi felicitat

5044 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Un plagiat pentru care premierul Nicolae Ciucă ar fi felicitat

COMENTARIU Sorin Avram:Un plagiat pentru care premierul Nicolae Ciucă ar fi felicitat

Dacă un primar de la ţară are de plătit o factură foarte mare la energia electrică şi de aceea se gândeşte să reducă programul de funcţionare a iluminatului public, iar respectivul primar se întreabă la ce trebuie să se aştepte în lunile următoare, atunci acesta trebuie să meargă la sursă. Nu la sursa de producere a energiei electrice, ci la sursa informaţiilor din domeniul energiei, adică la ministrul Virgil Popescu, care-i va spune: ”Este evident nevoie de o regândire a reglementărilor pe pieţele de tranzacţionare a energiei. Trebuie să existe o relaţie cât mai directă între producătorii, furnizorii şi consumatorii români de energie. Am identificat în acest moment la nivelul ministerului soluţia prin care se pot rezolva aceste probleme”.

Dacă un cetăţean care locuieşte într-o garsonieră dintr-un bloc construit în regimul Ceauşescu se întreabă de unde să plătească el factura la energia electrică şi dacă mai ţine două becuri în casă ori numai unul, ministrul îi va răspunde prin intermediul paginii sale de socializare: ”La ora actuală OPCOM, în baza licenţei pe care a primit-o de la ANRE, poate să facă atâtea pieţe câte îşi doreşte şi consideră necesare, ANRE aprobă la rândul ei regulamentul de funcţionare a pieţelor respective, iar OPCOM stabileşte procedurile operaţionale. Începând de anul acesta OPCOM nu mai are monopol pe piaţa de vânzare de energie electrică, iar dacă nu se va adapta vor veni alţii care vor face acest lucru”.

Dacă patronul unei firme care produce nasturi se întreabă cît va mai putea ţine fabrica deschisă după scumpirea gazului şi a energiei electrice, atunci acestuia i se va spune de către domnul ministru să spere, aşa cum speră şi el: ”Sper ca actorii instituţionali care vor putea implementa această soluţie pe care o voi propune să o ducă la îndeplinire, pentru că ea nu depinde de Ministerul Energiei. Avem nevoie de impunerea unor noi reguli de tranzacţionare, astfel încât principalii beneficiari să fie românii, pe de o parte, IMM-urile şi marii consumatori români, pe de altă parte”.
Deci, cu domnul Popescu ne-am lămurit. Singura speranţă rămâne în primul ministru Nicolae Ciucă, asupra căruia planează ca nouri lungi pe şesuri o acuzaţie de plagiat. Domnule premier, am văzut că în alte ţări membre ale Uniunii Europene s-au luat măsuri care au temperat creşterea preţurilor la energie. Pentru că de-acum cred că ştiţi câte parale face ministrul Energiei, ocupaţi-vă dumneavoastră de rezolvarea problemei. Nu trebuie decât să daţi un copy/paste măsurilor adoptate de alte state. Haideţi, curaj, pentru că nimeni nu v-ar critica pentru un asemenea plagiat. Din contră, veţi fi felicitat pentru că aţi salvat milioane de români şi mii de firme de la faliment.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici