COMENTARIU Sorin Avram: Uniunea Sfidaţi România - PLUS lipsa Opoziţiei

1659 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram: Uniunea Sfidaţi România - PLUS lipsa Opoziţiei

COMENTARIU Sorin Avram: Uniunea Sfidaţi România - PLUS lipsa Opoziţiei

Ministrul USR-PLUS al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nu se simte dator să solicite răspicat un rezultat al anchetei privind incendiul de la ”Matei Balş”, cu toate că au trecut atâtea zile de la producerea nenorocirii. Domnul ministru se comportă ca şi cum la ”Matei Balş” nu s-ar fi întâmplat nimic şi ca şi cum nu continuă să moară pacienţii mutaţi la alte spitale. 
 
Ministrul USR-PLUS, Stelian Ion, merge mai departe cu decizia de desfiinţare a SIIJ, în ciuda avizului negativ dat de CSM. Domnul Ion a afirmat că a ascultat ”toate argumentele, dar ele pot fi avute în vedere într-un alt context”. În care context, ministrul nu a mai spus. ”Am decis în urma analizării tuturor argumentelor să trimit mai departe acest proiect de desfiinţare a SIIJ”, a mai afirmat Stelian Ion. Cine sunt cei care ”am decis”? Probabil că ministrul s-a referit la domnul Stelian şi la domnul Ion, a căror expertiză este considerată a fi mult peste cea a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii şi de aceea îşi permite să-i sfideze. 
 
Co-preşedintele USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna, nu lasă loc interpretărilor atunci când vine vorba despre eventualele remanieri guvernamentale care-i vizează pe membrii alianţei: ”Am văzut în media şi în spaţiul diverse burtiere cu remanieri, cu propuneri de la diverşi purtători de sâmbete ai Guvernului, să spun aşa, propuneri de remanieri potenţiale, sau de altă natură. O să fiu neechivoc aici: nu se pune problema niciunei remanieri, vorbesc în numele USR-PLUS la momentul acesta. Nu se pune problema niciunei remanieri (...). Singurii care pot să facă remaniere suntem noi, USR-PLUS, dacă vom considera că un coleg ministru nu şi-ar îndeplini, să spunem, atribuţiile la aşteptările pe care le avem”. Aşadar, numai dacă domnii Barna, Voiculescu şi Ion consideră că nu şi-au făcut datoria îşi vor cere demisiile şi vor demisiona. Un lucru care, evident, nu se va întâmpla niciodată. 
 
Orice ar face sau nu ar face, membrii actualului Guvern nu vor fi schimbaţi din funcţie, pentru că altfel coaliţia s-ar destrăma. PNL fără USR-PLUS nu poate, şi invers. Şi de UDMR este nevoie, bineînţeles. 
 
Preşedintele României, Klaus Iohannis, liderul de facto al PNL şi al coaliţiei PNL-USR-PLUS-UDMR, Guvernul coaliţiei şi Parlamentul unde coaliţia are majoritatea îşi pot permite orice pentru că nu au ce să păţească. 
 
În România, puterea legislativă, Parlamentul, şi puterea executivă, Guvernul, sunt sub aceeaşi umbrelă politică, iar cea de-a treia putere în stat, cea judecătorească, este sfidată, după cum s-a văzut în cazul SIIJ. 
 
Cea de-a patra putere în stat, presa, cu unele excepţii, este aservită puterii politice ori este interesată de subiectele tabloide, societatea civilă e trecută de mult în barca politicienilor aflaţi astăzi la butoane, iar pe reţelele de socializare cetăţenii nu mai par interesaţi de ce se întâmplă la vârful Puterii, reîntorcându-se la filmuleţele cu pisici, la imagini cu felii de pizza şi la citatele din Noica şi la glumele din fundul curţii. 
 
Cât priveşte Opoziţia din Parlament, aceasta există, dar lipseşte cu desăvârşire, Marcel Ciolacu şi compania rezumându-se la câteva postări pe Facebook care mimează nemulţumirea profundă şi la participarea la dezbateri tv în care au grijă să nu-i deranjeze prea tare pe cei aflaţi la putere. O explicaţie confortabilă pentru Marcel Ciolacu ar fi aceea că Opoziţia a ajuns la un grad înalt de maturitate politică şi a înţeles că trebuie să facă linişte pentru ca actuala coaliţie să poată pregăti România pentru Liga Campionilor atragerii de fonduri europene. Hai România! 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici