COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Cu „pejosul” între Bucureşti şi Ilfov…

897 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Cu „pejosul” între Bucureşti şi Ilfov…

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Cu „pejosul” între Bucureşti şi Ilfov…

În 2018 s-a înfiinţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov.

Pe lângă Municipiul Bucureşti şi Judeţul Ilfov, din asociaţie mai fac parte peste 40 de oraşe şi comune din acest judeţ.

Cel mai important scop este acela de a înlesni mobilitatea oamenilor între Bucureşti şi acele localităţi.

Înfiinţarea asociaţiei însemna şi asigurarea cadrului formal pentru investiţii specifice cu sprijin european.

Mai mult, se punea astfel în aplicare un regulament al Parlamentului European şi al Consiliului European privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători.

Tot în 2018, s-a-ncheiat contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de călători între STB şi această asociaţie.

În Martie, acest contract a încetat şi ar trebui prelungit chiar pe 10 ani pentru că, pur şi simplu, e în folosul oamenilor.

Treaba e că acum, cu ocazia prelungirii, noii diriguitori ai Capitalei în frunte cu guru al lor, au descoperit doar mersul pe jos.

Cu apa caldă mai durează…

Apoteotic pentru dilentantismul lor, un termen elegant pentru prostie, promotorii „noului” Bucureşti au aflat că nu pot semna acel contract în mod legal şi legitim.

Motivul este pe cât de simplu pe atât de edificator pentru nivelul minuscul al gradului lor de cunoaştere în materie administrativ-juridică.

Ce mai tura-vura, au constatat că preşedintele consiliului de administraţie al asociaţiei, este… Gabriela Firea.

Nu că m-ar deranja. Ba, chiar dimpotrivă.

Toate actele cu valoare juridică, hotărâri, dispoziţii, angajamente, semnate de uzurpatorii instalaţi tâmp la conducerea asociaţiei sunt lovite de nulitate.

Au crezut că sunt miezu’ din ceaşcă, dar şi-au asigurat candidaturi serioase la titlul de „penal”.

Pe bune, de data asta.

Pentru că prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul, unul dintre „noii” ăştia declară că schimbarea conducerii asociaţiei nu s-a făcut din cauza birocraţiei, dar şi din motive „pur obiective”.

Asta, după opt luni de la instalare. Tupeu...

Acelaşi nefericit mai spune că „noua” adunare generală a asociaţiei a decis alegerea lui Nicuşor Dan în funcţia de preşedinte.

Doamne... Prostia e nemărginită dacă ei nu ştiu că doar un judecător poate decide schimbarea conducerii unei asociaţii.

C-aşa scrie în lege.

Poate n-or şti să citească.

Să mă mir ?! Neee...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici