Ion Cristoiu: Bietul Florin Cîţu, pe post de Elena Ceauşescu a lui Klaus Iohannis

  • Ion Cristoiu: Cu o rapiditate uluitoare, Florin Cîţu devine pentru o anume presă un Liviu Dragnea al Dreptei. Sub semnul acestei Campanii de imagine, s-a creat rapid o naraţiune, bazată exclusiv pe zvonuri. Nicolae Ciucă ar fi cerut flexibilizarea mandatului, Iohannis ar fi fost de acord şi i-ar fi zis asta, bătînd din picior, lui Cîţu.
  • Ion Cristoiu: Florin Cîţu nu e de unul singur în conducerea PNL. Dacă Florin Cîţu a refuzat să transpună în practică o indicaţie a lui Klaus Iohannis, angajîndu-se în ceva gen Revoltă contra Tatălui, de ce n-au reacţionat cei din Echipa cîştigătoare?
  • Ion Cristoiu: Dacă am fi naivi, am spune că PNL continuă să-l sfideze pe Klaus Iohannis şi după întîlnirea de joi seara. Numai că noi nu sîntem naivi. Toate semnele arată că în spatele tuturor mişcărilor PNL se află Klaus Iohannis.
10902 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Bietul Florin Cîţu, pe post de Elena Ceauşescu a lui Klaus Iohannis

Sursa foto: Mediafaxfoto

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că în spatele tuturor mişcărilor PNL privind desemnarea lui Nicolae Ciucă premier şi instalarea unui guvern minoritar cu UDMR este preşedintele Iohannis, chiar dacă s-a pus la cale o diversiune pentru a-l scoate vinovat pe Florin Cîţu de toate relele regimului.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Miercuri, 27 octombrie 2021, seara, un confrate cu care mai discut la telefon despre ceea ce I.L. Caragiale ar fi numit Situaţiunea, mi-a povestit c-a întrebat pe un lider PNL (altul decît Rareş Bogdan, amicul Presei de toate culorile) ce face partidul după ce negocierile cu PSD şi USRPLUS pentru trecerea prin Parlament a unui Guvern minoritar au eşuat. Întrebarea îşi avea tîlcul ei. Luni, 25 octombrie 2021, tot seara, s-a dat „pe surse” informaţia despre o întîlnire la Cotroceni a preşedintelui cu Florin Cîţu şi Nicolae Ciucă despre stadiul negocierilor; şi tot „pe surse” s-a difuzat informaţia potrivit căreia Klaus Iohannis a cerut flexibilizarea mandatului primit de Nicolae Ciucă. Joi, 21 octombrie, dimineaţa, Biroul Permanent al PNL s-a întrunit de urgenţă şi l-a ales pe Nicolae Ciucă pentru propunerea de desemnare în perspectiva consultărilor de la Cotroceni. Totodată, BNP i-a dat lui Nicolae Ciucă mandatul de a negocia pentru formarea unui guvern minoritar PNL - UDMR. Luni, 25 octombrie 2021 era clar că Nicolae Ciucă nu poate forma un Guvern minoritar. Ar fi fost de aşteptat ca deplasarea la Cotroceni să aibă drept unic scop depunerea mandatului. Informaţia de „pe surse” spunea că preşedintele ar fi cerut flexibilizarea mandatului. Această informaţie, nici pînă acum confirmată oficial, continuă şi în aceste zile să fie folosită ca un baston de cauciuc administrat lui Florin Cîţu pe şira spinării.

 În paranteză fie spus, e mai mult decît amuzant că Florin Cîţu, lider PNL, premier al unui Guvern de Centru Dreapta, e ţinta unei Operaţiuni cu nimic deosebite de cea îndreptată împotriva liderului PSD, premier al unui Guvern al Ciumei Roşii, Viorica Dăncilă. Aceeaşi presă, ca sub puterea apăsării pe buton, foloseşte împotriva lui Florin Cîţu aceleaşi instrumente de manipulare întrebuinţate în cazul Vioricăi Dăncilă. Orice face şi orice spune, Florin Cîţu e atacat cu virulenţă. Lui Florin Cîţu i se pun în cîrcă tot felul de grozăvii menite a-l prezenta ca un ins care a luat-o razna, care sacrifică ţara de dragul intereselor personale, care se droghează, care s-a revoltat împotriva lui Klaus Iohannis, care-l lucrează pe bietul Nicolae Ciucă. La fel de amuzant e faptul că după desemnare aceeaşi presă l-a atacat pe Nicolae Ciucă din toate părţile, descoperindu-i declaraţii oportuniste, suspectîndu-l că vrea să instaureze un regim militar. Mai nou, Nicolae Ciucă e pentru aceeaşi presă un Erou care vrea să rezolve criza, dar nu e lăsat, un bărbat dispus să negocieze trecerea Guvernului, dar e boicotat de Florin Cîţu. Florin Cîţu e în schimb Diavolul, Monstrul, Criminalul. Cu o rapiditate uluitoare, Florin Cîţu devine pentru o anume presă un Liviu Dragnea al Dreptei. Sub semnul acestei Campanii de imagine, s-a creat rapid o naraţiune, bazată exclusiv pe zvonuri. Nicolae Ciucă ar fi cerut flexibilizarea mandatului, Klaus Iohannis ar fi fost de acord şi i-ar fi zis asta, bătînd din picior, lui Florin Cîţu.

Au trecut de la întîlnirea nici azi confirmată o săptămînă. A doua zi, marţi, 26 octombrie 2021, s-ar fi cuvenit ca BPN să se întrunească şi să decidă flexibilizarea mandatului. Altfel spus, Nicolae Ciucă să primească dreptul de a negocia un guvern plin cu USR sau cu PSD. Acest lucru nu s-a întîmplat.

Ce spune naraţiunea?

Cică Florin Cîţu, deşi Klaus Iohannis a bătut din picior, a refuzat să transpună în practică porunca de la Cotroceni şi din cauza asta Nicolae Ciucă, acum Martir al intrigilor lui Florin Cîţu, riscă să nu treacă de votul de miercuri al Parlamentului. Despre Florin Cîţu n-am avut, nu avem şi nu vom avea o părere bună. Ca şi despre Klaus Iohannis, nu cred să fi scris vreodată un rînd binevoitor despre el.

Sînt însă un om normal, pe care patima moldo-valahă pentru politică n-a reuşit să-i clatine judecata.

Prin urmare, luînd seamă la naraţiunea cu Florin Cîţu care face şi drege, pun două întrebări de bun simţ:

a) Florin Cîţu nu e de unul singur în conducerea PNL. Echipa care l-a propulsat premier e alcătuită din personalităţi ale PNL – Rareş Bogdan, Emil Boc, Robert Sigartău, Alina Gorghiu. Dacă Florin Cîţu a refuzat să transpună în practică o indicaţie a lui Klaus Iohannis, angajîndu-se în ceva gen Revoltă contra Tatălui, de ce n-au reacţionat cei din Echipa cîştigătoare? Aceeaşi echipă a pus la cale două puciuri împotriva lui Ludovic Orban, pentru că, vorba lui Rareş Bogdan, i se umflase capul după parvenirea în funcţia de premier. Aceste puciuri erau cît pe-aci să reuşească prin convocarea BPN. Le-a oprit Klaus Iohannis. Dacă Florin Cîţu s-a revoltat împotriva celui care l-a făcut om – dacă i s-a umflat capul - de ce nu s-a pus în mişcare echipa care l-a propulsat preşedinte al PNL? Membrii echipei sînt iohannişti din tată-n fiu. Cum de n-au zis ei nimic, dîndu-şi seama că Florin Cîţu îl sfidează pe Măritul de la Cotroceni? Dacă preşedintele a poruncit ca mandatul lui Nicolae Ciucă să fie flexibilizat, de ce n-au convocat membrii BPN, cei mai mulţi oameni de-ai preşedintelui, o şedinţă peste capul lui Florin Cîţu? Ca să nu mai spunem că ei puteau ieşi în spaţiul public cu mîrîieli împotriva lui Florin Cîţu.

b) Nicolae Ciucă nu poate negocia în afara mandatului dat de BPN. Dacă ar fi fost vorba o clipă de negocierea unui guvern cu USR sau cu PSD, acest lucru s-ar fi întîmplat înainte de desemnarea lui Nicolae Ciucă. O delegaţie a PNL, condusă de Florin Cîţu, ar fi negociat pe rînd cu delegaţiile USR şi PSD. E absurd să credem că premierul desemnat chiar cu un mandat flexibil putea negocia în numele PNL cedarea unei mari părţi din putere. Nu de alta, dar asta înseamnă guvern de coaliţie. Deşi BPN nu s-a întrunit marţi, 26 octombrie 2021, pentru a-i flexibiliza mandatul, Nicolae Ciucă n-a zis nimic. Potrivit naraţiunii, fusese şi el la Cotroceni cînd preşedintele dăduse o indicaţie. Ba chiar tocmai el ceruse indicaţia asta, şi deşi fusese martor al scenei bătutului din picior, nici n-a crîcnit văzînd că Florin Cîţu îl sfidează pe cel de la Cotroceni. A continuat să negocieze (sau mai degrabă să joace teatrul negocierii, pentru că un guvern minoritar nu se negociază la nivel de împărţire a Puterii cu un alt partid) cu USR şi PSD un sprijin dat unui Guvern minoritar. Culmea e că PSD a mers la aceste negocieri, deşi Marcel Ciolacu ştia că trebuia negociat cu conducerea PNL şi nu cu premierul desemnat.

Ca să nu mai spunem că văzîndu-se condamnat să meargă cu un guvern minoritar, bravul general Nicolae Ciucă, trebuia să-şi depună mandatul.

Aşadar, potrivit naraţiunii, Klaus Iohannis a fost refuzat de actuala conducere a PNL.

Miercuri, 27 octombrie 2021, potrivit celor spuse de liderii PNL nu numai confratelui meu, dar şi întregii prese, conducerea PNL în frunte cu Florin Cîţu îl aştepta pe Klaus Iohannis să vină din Egipt. Klaus Iohannis s-a întors joi, şi joi seară, potrivit informaţiilor venite tot „pe surse”, s-a întîlnit cu conducerea PNL la cererea acesteia pentru a-i da lumină. Ar fi fost de aşteptat, dacă Florin Cîţu s-ar fi răzvrătit, ca preşedintele să nu fie aşteptat mai ceva decît Isus Cristos la a doua Înviere. Şi ar fi fost de aşteptat ca joi seară Klaus Iohannis să dea de pămînt cu liderii PNL, pentru că nu i-au îndeplinit porunca de a negocia. Iar a doua zi, vineri, din zori, să se întrunească şi să decidă flexibilizarea mandatului.

Nu ştim oficial dacă întîlnirea a avut loc şi cum s-a desfăşurat.

Ştim sigur că nici acum PNL nu i-a flexibilizat lui Nicolae Ciucă mandatul. Şi că Nicolae Ciucă merge în Parlament cu un Guvern minoritar. Un guvern pentru care membrii echipei cîştigătoare s-au bătut ca să prindă o funcţie.

Dacă am fi naivi, am spune că PNL continuă să-l sfideze pe Klaus Iohannis şi după întîlnirea de joi seara.

 Numai că noi nu sîntem naivi.

Toate semnele arată că în spatele tuturor mişcărilor PNL se află Klaus Iohannis.

N.B. Aţi recunoscut uşor scopurile Diversiunii Doar Cîţu e de vină? Ea face din Florin Cîţu un fel de Elena Ceauşescu a lui Klaus Iohannis. Nu era Elena Ceauşescu vinovată de toate toate nenorocirile regimului? Nu era Elena Ceauşescu cea care nu mai asculta de Nicolae Ceauşescu?”

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici