Ion Cristoiu: În aplicarea măsurilor de restricţie, Regimul Iohannis pariază pe politica Pumnului

  • Ion Cristoiu: În aplicarea noilor măsuri, regimul s-a conformat rapid indicaţiei date de Florin Cîţu de a intimida Populaţia printr-un incalificabil val de avertismente, ameninţări şi mai ales prin desfăşurarea în stradă a unei demonstraţii de forţă. În orice poliţist român stă un miliţian. Poliţiştii s-au grăbit, aşadar, să facă paradă de bulane şi procese verbale
  • Ion Cristoiu: Duminică, Bucureştiul arăta ca un oraş asediat. Hoarde de inspectori şedeau duminică seara la uşile localurilor pîndind momentul pentru a se precipita asupra patronilor, trataţi ca nişte infractori. Că e vorba de un pariu pe intimidare, pe înfricoşare, pe teroare, ne dovedeşte şi năpustirea asupra ţării a unor hoarde de controlori
  • Ion Cristoiu: La indicaţia lui Florin Cîţu, forţele de ordine nu numai că au primit dezlegare la abuzuri, dar mai mult, au fost îndemnate să comită abuzuri. Experienţa stării de urgenţă a arătat că aşa-zisa aplicare a Legii poate fi pentru forţele de ordine un generos prilej de a comite abuzuri. Acum, forţele de ordine au primit ordin să comită abuzuri
2041 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: În aplicarea măsurilor de restricţie, Regimul Iohannis pariază pe politica Pumnului

Ion Cristoiu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că noile restricţii intrate în vigoare duminică reprezintă o nouă manifestare a tendinţelor autoritariste ale coaliţiei de centru dreapta de la guvernare şi susţine că măsurile impuse de Cabinetul Cîţu nu se bazează pe efortul de a obţine colaborarea populaţiei, ci exclusiv pe impunerea lor cu forţa, ceea ce va duce la creşterea nemulţumirii sociale.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Duminică, 28 martie 2021, au intrat în vigoare noile restricţii, decise de Guvern în şedinţa de joi, 25 martie 2021 sub semnul a ceea ce se numeşte în chip oficial Lupta împotriva noului val al Pandemiei.

N-are rost să trec în revistă aici măsurile adoptate de Regimul Klaus Iohannis. Se impune însă a evidenţia cîteva trăsături ale acestora, care-şi vor spune cuvîntul în confruntarea pe zi ce trece tot mai puternică dintre Regim şi Populaţie, o confruntare începută deja în noaptea de duminică spre luni:

a) Au venit peste noapte, după o lungă perioadă de cultivare, de către Preşedinte îndeosebi, a imaginii de Românie ocolită de noul val. În timp ce în întreaga Europă, liderii ieşeau în public pentru a semnala ivirea Pericolului şi pentru a anunţa măsuri draconice, în România liderii se grăbeau să minimalizeze Pericolul, cultivînd, din motive electorale sloganul unei victorii a Guvernului de Centru-Dreapta în lupta împotriva Pandemiei. În discursul oficial, virusul , ajuns la graniţa României, o luase la fugă văzînd că la Cotroceni veghează Klaus Iohannis iar la Palatul Victoria Florin Cîţu. Această măsluire iresponsabilă a realităţii a creat în rîndul românilor iluzia că la noi nu vor fi luate măsuri de restricţie. Cei din Horeca nu s-au pregătit sufleteşte pentru închiderea forţată, iar cei din învăţămînt, pentru revenirea la online. Această situaţie a adîncit în rîndul românilor credinţa că măsurile sînt luate, pentru că aşa vrea Guvernul şi nu pentru că le impunea viaţa.

b) În aplicarea noilor măsuri regimul s-a conformat rapid indicaţiei date de Florin Cîţu de a intimida Populaţia printr-un incalificabil val de avertismente, ameninţări şi mai ales prin desfăşurarea în stradă a unei demonstraţii de forţă. În orice poliţist român stă un miliţian. Poliţiştii s-au grăbit, aşadar, să facă paradă de bulane şi procese verbale. Duminică, Bucureştiul arăta ca un oraş asediat. Hoarde de inspectori şedeau duminică seara la uşile localurilor pîndind momentul pentru a se precipita asupra patronilor, trataţi ca nişte infractori. Că e vorba de un pariu pe intimidare, pe înfricoşare, pe teroare, ne dovedeşte şi năpustirea asupra ţării a unor hoarde de controlori:

De la poliţişti pînă la inspectori din diferite Autorităţi ale statului.

Va rămîne în istoria Strivirii individului de către Stat în regimul Iohannis măsura paranoică anunţată de prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, membru al Camarilei lui Ludovic Orban din PNL, pentru weekend:

<La acţiunea de control ce va avea loc în acest weekend vor participa peste 400 de angajaţi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Gruparea de Jandarmi Mobilă «Matei Basarab», Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Inspectoratul Teritorial de stat pentru Controlul în Transportul Rutier.>

Bogdan Berechet, şeful Poliţiei Capitalei, a făcut turul televiziunilor pentru a se făli cu formidabila mobilizare a forţelor de ordine împotriva populaţiei civile. Poliţişti şi jandarmi vor controla, verifica, fluiera şi sancţiona tot ce-ar putea mişca în front.

În ultima vreme, opinia publică a luat cunoştinţă de abuzurile incredibile ale forţelor de ordine. La indicaţia lui Florin Cîţu, forţele de ordine nu numai că au primit dezlegare la abuzuri, dar mai mult, au fost îndemnate să comită abuzuri. Experienţa stării de urgenţă a arătat că aşa-zisa aplicare a Legii poate fi pentru forţele de ordine un generos prilej de a comite abuzuri.

Acum, forţele de ordine au primit ordin să comită abuzuri.

Departe de noi gîndul de a îndemna la nerespectarea măsurilor de protecţie.

Mă număr printre cetăţenii care le respect cu maximă conştiinciozitate.

Nu pot fi de acord însă cu această nouă manifestare a tendinţelor autoritariste ale Coaliţiei de Centru Dreapta de la Guvernare. Pe zi ce trece asistăm la un proces spectaculos de degradare a democraţiei în România. Condiţiile de fond ale democraţiei – transparenţa, respectarea legii, refuzul de a înfrumuseţa realitatea, dialogul cu cetăţenii – sînt puse la îndoială de Preşedinte, de premier, de membrii Guvernului, de noii primari. Aşa cum am mai scris, pe fondul exasperării crescînde a populaţiei faţă de eternizarea restricţiilor se impunea un uriaş şi inteligent efort al regimului de a obţine colaborarea cetăţenilor în aplicarea măsurilor. S-a dovedit că eficienţa restricţiilor depinde fundamental de convingerea populaţiei că ele sînt un rău necesar, un mijloc de a face faţă Pericolului.

Noile măsuri impuse de Guvern nu dezvăluie o clipă efortul de a obţine colaborarea populaţiei.

Aplicarea lor se bazează exclusiv pe impunerea cu forţa.

Asta nu numai că va face ineficiente măsurile, dar mai mult va creşte nemulţumirea socială. Şi nu-i exclus să asistăm la o Revoltă spontană împotriva Restricţiilor care va fi în realitate şi o Revoltă faţă de politica Pumnului”.

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici