Ion Cristoiu: Lupta împotriva Corupţiei la Kiev - o răfuială sîngeroasă între Clanuri

  • Ion Cristoiu: Întreaga Operaţiune de arestare, anchetare, acuzare prin presa dirijată de la Kiev şi demiteri e asumată de o singură persoană: Volodîmir Zelenski. Un consilier al lui Zelenski a declarat nu fără a lua poziţie de Drepţi că Deciziile lui Zelenski ”dau seamă de priorităţile statului”.
  • Ion Cristoiu: Occidentul, cel care se angajează de la o zi la alta tot mai mult în Războiul cu Federaţia Rusă, pregătind intervenţia directă, jură că Ucraina e un stat de drept. Un stat de drept care tocmai de asta e atacat de dictatura din Rusia care vrea să instaureze şi la Kiev dictatura.
  • Ion Cristoiu: În ce stat de drept, chiar şi minim de drept demnitari, guvernatori sînt demişi, acuzaţi şi arestaţi la ordinul Preşedintelui? (...) A declanşat brusc un hei-rup anticorupţie, un spectacol răsunător, să aibă ce să scrie presa. Victimele acestei hei rup sînt din Clanurile concurente Clanului Zelenski. Îndemnul occidental a fost pentru Volodîmîr Zelenski un bun prilej de a-şi lichida duşmanii.
2979 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Lupta împotriva Corupţiei la Kiev - o răfuială sîngeroasă între Clanuri

Ion Cristoiu: Lupta împotriva Corupţiei la Kiev - o răfuială sîngeroasă între Clanuri

EuronewsUkraine corruption scandal: String of officials resign in Kyiv (Scandalul de corupţie în Ucraina: la Kiev un şir de funcţionari au demisionat)

BBCTop Ukrainian officials quit in anti-corruption drive (Înalţi funcţionari ucraineni au demisionat în urma unei campanii de anti-corupţie)

France24 English: Ukraine purges officials, governors in biggest shakeup of war (Ucraina a dat afară funcţionari şi guvernatori în cea mai mare reorganizare din timpul războiului)

France24 Francais: En Ukraine, démissions et limogeages en série sur fond de scandale de corruption

CNNZelensky shakes up Ukrainian government amid growing corruption scandal (Zelensky reorganizează guvernul ucrainean pe fondul scandalului în creştere de corupţie)

RaiNewsUcraina, dopo accuse di corruzione sostituiti dal governo alcuni membri dell'esecutivo e governatori (Ucraina, în urma acuzaţiilor de corupţie sunt înlocuiţi în guvern unii membrii ai executivului precum şi unii guvernatori)

Associated Press: Ukraine corruption scandal ousts top officials during war (Scandalul de corupţie din Ucraina înlătură în timpul războiului înalţi funcţionari)

Deutsche WelleUkraine officials leave posts after corruption allegations (Funcţionari ucraineni părăsesc posturile după acuzaţii de corupţie

 

Despre Scandalul de corupţie din Ucraina a scris şi presa noastră. N-am apelat la titlurile româneşti, pentru că ele acoperă un conţinut viciat. Ca şi toate articolele de pînă acum despre Războiul din Ucraina, sînt texte luate de La Jgeab. Prin La jgheab am semnalat un adevăr crud pentru presa noastră. În fiecare redacţie există cîte un angajat, desemnat de mogul să preia şi se semneze (de cele mai multe ori fără să-l citească măcar) articolul fabricat în laboratoarele Serviciilor. Luate de la Jgheab cele despre Scandalul de corupţie trec sub tăcere, în mod tendenţios cîteva adevăruri:

1) Întreaga Operaţiune de arestare, anchetare, acuzare prin presa dirijată de la Kiev şi demiteri e asumată de o singură persoană: Volodîmir Zelenski.

Un consilier al lui Zelenski a declarat nu fără a lua poziţie de Drepţi că Deciziile lui Zelenski ”dau seamă de priorităţile statului”: „Preşedintele vede şi aude societatea. El răspunde direct unei cereri prioritare a opiniei publice:

Justiţia e pentru toţi.”

Occidentul, cel care se angajează de la o zi la alta tot mai mult în Războiul cu Federaţia Rusă, pregătind intervenţia directă, jură că Ucraina e un stat de drept. Un stat de drept care tocmai de asta e atacat de dictatura din Rusia care vrea să instaureze şi la Kiev dictatura.

În ce stat de drept, chiar şi minim de drept demnitari, guvernatori sînt demişi, acuzaţi şi arestaţi la ordinul Preşedintelui?

Nu sună asta a Coreea de Nord a lui Kim Ir Sen? Nu sună asta a teroarea sovietică a lui Stalin din timpul celui de-al Doilea Război Mondial?

2) Unii dintre cei acuzaţi susţin că n-au nici o vină, că presa, invocată ca temei pentru Marea Epurare, a fost unealta lui Zelenski.

Astfel de declaraţii, citate de presa occidentală cu sughiţuri, trebuie luate în seamă. N-am nici o îndoială că respectivii sînt corupţi. De pe vremea Binomului SRI-DNA noi ştim că Lupta împotriva corupţiei devenise mijlocul prin care un Clan de la Putere se răfuia cu alt Clan. La fel şi cu Scandalul din Ucraina. El ascunde ceea ce nici presa occidentală nu îndrăzneşte să scrie, deşi, cînd vine vorba de Rusia, ea invocă în neştire surse din Serviciile de informaţii:

La Kiev se duce o crîncenă luptă pentru Putere.

Ea a început cu lichidarea întregii Conduceri a Ministerului de Interne, în urma vizitei secrete făcute la Kiev de directorul CIA, şi a continuat cu înlăturarea din funcţii, urmată, desigur, de arestare sau chiar de lichidare, a unor oameni din structurile de forţă. În absenţa informaţiilor făcute publice (sigur ştiute de Serviciile Secrete Occidentale) putem presupune un adevăr:

Clanul Zelenski, tot mai hotărît să transforme Ucraina pe termen lung într-un poligon de încercare pe viu a armamentului occidental, a întîmpinat şi întîmpină rezistenţă din partea unor clanuri care consideră o aventură nebunească angajarea Clanului Zelinski într-un Război de aruncare a Ruşilor în Mare.

3) Prin ce se definea Lupta împotriva Corupţiei pe vremea Binomului SRI-DNA?

Pe hei-rupism!

Pe spectacolul de sunet şi lumini!

Că Ucraina e un stat profund corupt, dar mai ales profund mafiot, ştiam dinainte de războiul cu Federaţia Rusă. Auzind că un om de afaceri şi-a făcut o firmă la Kiev, am rămas stupefiat. Ori era nebun, ori era ofiţer SIE. Cine să-şi rişte viaţa investind într-o ţară din care puteai pleca decapitat şi într-un tomberon? Bănuielile mi s-au confirmat aflînd că printre refugiaţi s-au numărat mulţi cărători de valize de bani, de bijuterii, sau posesori de conturi în bănci străine, îmbogăţiţi prin jefuirea Ucrainei de la independenţă încoace. Războiul a fost pentru ei un prilej de a o şterge din Ucraina pentru a-şi putea cheltui liniştiţi averile la Nisa sau la Paris.

Nu încăpea nici o îndoială că Războiul a adîncit corupţia în Ucraina. Miliardele date de SUA şi de Uniunea Europeană au ajuns pe mîinile clanurilor mafiote. Pe mîinile Grupurilor de Crimă Organizată a ajuns şi o mare parte a armamentului trimis de Occident. Războiul a îmbogăţit enorm nu doar pe mafioţii din Ucraina, dar şi pe şmecherii din Occident.

La fel s-a întîmplat şi în Războiul din Afganistan.

După retragerea americanilor s-a dezvăluit că 2313 miliarde băgate de americani în Război au îmbogăţit fabulos clanurile din această ţară şi pe şmecherii din America.

Ar fi fost normal ca măcar în presa occidentală să se scrie despre asta. Această presă a invocat, ori de cîte ori publica fake news-uri despre Război, serviciile secrete occidentale. Să nu fi ştiut Serviciile Secrete Occidentale că Războiul din Ucraina a devenit o Afacere, o Mare afacere planetară?

Au ştiut. Cum au ştiut şi liderii Occidentali, cum a ştiut şi Ursula von de Leynen. N-au suflat o vorbă convinşi că sub puterea propagandei de război prin presa rechiziţionată cetăţenii europeni şi americani nu vor începe să se Ce se întîmplă cu banii daţi de Occident.

Directorul CIA a venit val vîrtej la Kiev şi pentru a-i spune lui Zelenski să facă ceva, deoarece membrii republicani ai Congresului vor să pună sub control banii daţi de Administraţia prezidenţială.

Îi vor fi zis şi liderii europeni.

Presiunea a fost să facă ceva, ceva spectaculos, care să lase impresia, amplificată de presa occidentală, că în Ucraina se duce o luptă pe viaţă şi pe moarte împotriva corupţiei.

Şi Zelenski a făcut.

A declanşat brusc un hei-rup anticorupţie, un spectacol răsunător, să aibă ce să scrie presa.

Victimele acestei hei rup sînt din Clanurile concurente Clanului Zelenski.
Îndemnul occidental a fost pentru Volodîmîr Zelenski un bun prilej de a-şi lichida duşmanii.

Fără a risca semne de întrebare în Occident în legătură cu statul de drept din Ucraina.

Nu de alta dar e vorba de Lupta împotriva corupţiei cerută de Occident.

Lupta împotriva corupţiei se duce zi de zi şi nu din cînd în cînd. Se duce printr-o activitate susţinută a organelor de control, prin veghea permanentă a instituţiilor şi nu printr-o Operaţiune de tip Hei rup.

Care Operaţiune, pe lîngă faptul că dă unui Clan prilejul de a lichida clanurile concurente, se stinge în 24 de ore.

Iar dacă printre victime pică şi vreunul din membrii Clanului de la Putere, nu-i nimic, are grijă Volodîmîr Zelenski să-l mute după într-un post la fel de gras după ce se încheie spectacolul.

 

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici