Ion Cristoiu: Numai în Babuinia se putea întâmpla asta: Premierul României a participat şi a ţinut un discurs la descărcarea din camion a cutiilor cu vaccin

  • Ion Cristoiu: România e preferată de mulţi turişti străini şi pentru realităţile sale primitive depăşite de mult în lumea civilizată. 25 şi 26 decembrie 2020 a îmbogăţit tezaurul moldo-valah de ceremonii curioase: Primirea primei tranşe de vaccin anti-Covid.
  • Ion Cristoiu: La noi în Babuinia venirea primelor doze de vaccin s-a transformat într-o sărbătoare naţională lăţită pe trei zile. E greu să alegi dintre momentele groteşti ale acestei Ceremonii păgîne concurînd tradiţiile de Crăciun pe cele mai şocante
  • Ion Cristoiu: Dincolo de momentele groteşti, care te fac a nu ştiu cîta oară să te simţi penibil ca român şi nu prin tine, ci prin spectacolul meşterit de autorităţi, rămîne ca un adevăr cu valoare de axiomă gustul regimului Klaus Iohannis pentru festivismul de tip ceauşist
20128 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Numai în Babuinia se putea întâmpla asta: Premierul României a participat şi a ţinut un discurs la descărcarea din camion a cutiilor cu vaccin

Ion Cristoiu: Numai în Babuinia se putea întâmpla asta: Premierul României a participat şi a ţinut un discurs la descărcarea din camion a cutiilor cu vaccin

Publicistul Ion Cristoiu remarcă festivismul greţos al regimului Iohannis la sosirea primelor doze de vaccin anti-Covid în ţară şi reaminteşte că momente similare la care s-au dedat şeful statului şi fostul premier Orban i-au costat pierderea alegerilor parlamentare, moment uitat de cei doi de dragul de a se da în spectacol şi a acoperi realitatea din spitale.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Se ştie cît de mult pariază în ziua de azi industria turismului pe oazele de primitivism din zonele sălbatice ale globului. Am descris într-un reportaj din Thailanda cum dau năvală, plătind bani grei, turiştii din Occident în regiunea Kanchaburi pentru a trăi în condiţiile sălbatice din junglă. Seara, turistul, găzduit la preţ de hotel de lux într-o colibă de stuf luminată de opaiţ, poate urmări, în centrul tribului aşa-zisele obiceiuri ancestrale.

România e preferată de mulţi turişti străini şi pentru realităţile sale primitive depăşite de mult în lumea civilizată. Mers cu căruţa, trecut pe punte de scîndură care se clatină gata să cadă în hău, dat la găini şi la gîşte, mersul la WC în fundul curţii. Turiştilor li se oferă tradiţii cu aspect primitiv care-i impresionează, mai ales că pot face selfie cu Mutul din Căluşarii, ţinînd să aibă în prim plan falusul.

25 şi 26 decembrie 2020 a îmbogăţit tezaurul moldo-valah de ceremonii curioase:

Primirea primei tranşe de vaccin anti-Covid.

În toate ţările Uniunii Europene, primirea primelor doze de vaccin a fost un fapt obişnuit, consemnat şi abordat de presă sub semnul dezbaterii publice controversate privind vaccinarea. Prezenţa oficialităţilor a fost minimă, aducerea, depozitarea şi împărţirea vaccinului rămînînd în hotarele unei activităţi obişnuite.

La noi în Babuinia venirea primelor doze de vaccin s-a transformat într-o sărbătoare naţională lăţită pe trei zile:

 Vineri, 25 decembrie 2020 – primirea vaccinului la intrarea în ţară. Au participat: Raed Arafat şi Valeriu Gheorghiţă.

 Sîmbătă, 26 decembrie 2020 – descărcarea vaccinului din camion la Institutul Cantacuzino. Au participat: Florin Cîţu, premierul României, Raed Arafat şi Valeriu Gheorghiţă.

 Duminică, 27 decembrie 2020: Aplicarea primului vaccin. Va participa însuşi Klaus Iohannis?

 E greu să alegi dintre momentele groteşti ale acestei Ceremonii păgîne concurînd tradiţiile de Crăciun pe cele mai şocante:

Transmiterea de către posturile publice de Radio şi televiziune a apropierii camionetei de fruntariile ţării; imaginea de Mafiot a lui Raed Arafat, prin ochelarii de soare, şi de instalator subacvatic, prin masca cu bot ca un rît; transformarea lui Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Militar Central, dintr-un medic (nu strălucit – spun cunoscătorii) într-un luptător în combinezon militar în confruntare cu talibanii din Afganistan; plantarea pupitrului prezidenţial în mijlocului şoselei; transmiterea în direct la televiziuni a descărcării cutiilor cu vaccin din camion în prezenţa premierului; discursul de agramat al premierului.

Dincolo de momentele groteşti, care te fac a nu ştiu cîta oară să te simţi penibil ca român şi nu prin tine, ci prin spectacolul meşterit de autorităţi, rămîne ca un adevăr cu valoare de axiomă gustul regimului Klaus Iohannis pentru festivismul de tip ceauşist.

Vă mai amintiţi de spectacolele de sunet şi lumini ale lui Klaus Iohannis şi Ludovic Orban din campania electorală, de inaugurare cu discursuri ţinute la pupitrul din mijlocul drumului a unor cioturi de autostradă şi acelea nefinisate?

Dar de momentul în care lui Ludovic Orban, la vremea respectivă premier, i se cînta la vioară în plin cîmp de o tipă în ie, Balada lui Ciprian Porumbescu? Dar de datul lui Kluas Iohannis cu metroul şi cu trenul? Dar de ceremonia prezentării unei planşe la marginea unui maidan pe motiv că acolo se va ridica peste ani un spital regional?

Acest festivism greţos i-a costat pe Klaus Iohannis şi Ludovic Orban pierderea alegerilor.

Ei şi ce?

Festivismul a continuat bine mersi şi după ce vechiul Guvern şi-a dat duhul pentru a lăsa locul Guvernului Florin Cîţu. Asta deoarece festivismul de tip ceauşist nu exprimă o realitate de comunicare publică. El dă curs nevoii ştabilor de a se da în spectacol, de a fi importanţi, de a fi solemni, de a substitui lucrului bine făcut datul din gură în public.

Festivismul regimului Ceauşescu era o sulemeneală a unei realităţi mizere. În loc să facă realitatea mai bună, Autorităţile ceauşiste o vopseau în culori ţipătoare, dînd cu bidineaua.

La fel se întîmplă şi cu festivismul greţos al regimului Klaus Iohannis.

În timp ce din punct de vedere oficial se sărbătorea cu fast venirea primei tranşe de vaccin, în spitalele mizere din România oamenii mureau.

Nu numai de Covid-19”.

NOTĂ: Acest editorial este preluat integral de pe cristoiublog.ro

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici