La Franţa - Elveţia s-a scandat ”România, România”! Iordănescu: ”Am simţit cel mai mare regret din viaţa mea”

  • Pe Arena Naţională, fanii tricolorilor şi-au exprimat dorul pentru prima reprezentativă.
  • Momentul l-a impresionat pe Anghel Iordănescu, fost selecţioner al României.
  • Dorinel Munteanu consideră că meciul de la Bucureşti va fi desemnat cel mai frumos meci de la Euro 2020.
2363 afișări
Imaginea articolului La Franţa - Elveţia s-a scandat ”România, România”! Iordănescu: ”Am simţit cel mai mare regret din viaţa mea”

Un copil a venit la meci Franţa-Elveţia să susţină România, dar naţionala noastră este în faţa televizorului Sursafoto: Mediafaxfoto / Alexandru Dobre

Fostul selecţioner al echipei naţionale, Anghel Iordănescu, a declarat, luni seara, că în prelungirile partidei Franţa - Elveţia, din optimile de finală ale EURO 2020, când publicul de pe Arena Naţională din Capitală a scandat "România-România", a simţit cel mai mare regret din viaţa sa, făcând referire la faptul că prima reprezentativă a ratat calificarea la competiţia organizată la Bucureşti.

"Am văzut azi un fotbal fantastic, ceva ce noi vedem aşa de rar la Bucureşti pe Arena Naţională. Sincer, lăsând la o parte spectacolul, lăsând la o parte cele şase goluri, m-a impresionat cel mai mult în minutul 101 sau 102 când întreg stadionul a scandat 'România-România'. Atunci am simţit cel mai mare regret din viaţa mea", a spus Iordănescu.

"Dacă stăm să ne gândim, acum cinci ani (n.r. - la EURO 2016) România juca cu Franţa şi Elveţia. Iar 10 jucători din lotul actual al Elveţiei a fost la meciul cu noi de atunci şi 8 din lotul actual al Franţei au fost la întâlnirea cu noi... Cu aceste echipe noi atunci am scos un egal (n.r. - cu Elveţia) şi am mâncat bătaie cu Franţa în minutul 90. Eu sunt convins că actuala generaţie de la echipa naţională a României, cu aceşti jucători tineri talentaţi, este mai bună decât generaţia pe care am avut la Campionatul European din Franţa", a adăugat el.

Petrescu vrea finala la Bucureşti

Dan Petrescu a declarat, luni seara, că România a fost o gazdă extraordinară la cele 4 partide din cadrul Campionatului European, el precizând că Bucureştiul poate organiza fără probleme şi finala EURO 2020 în locul Londrei.

"Până la urmă a ieşit bine, România a fost o gazdă extraordinară... La un moment dat, în timpul meciului (n.r. - Franţa - Elveţia) a început să scandeze 'România-România' tot stadionul, chiar şi francezii, şi elveţienii scandau 'România'. A fost emoţie şi plăcere, mi-a plăcut atmosfera. De mult nu am mai avut o astfel de atmosferă pe stadioane, pentru că s-a jucat spectatori. A fost şi preşedintele UEFA în această seară la meci, poate se gândeşte să aducă finala EURO 2020 la Bucureşti. Dacă sunt probleme la Londra, eu spun că putem să găzduim finala fără probleme", a spus tehnicianul făcând referire la faptul că UEFA încearcă să convingă autorităţile din Marea Britanie să ridice restricţiile de carantinare pentru fanii care vor asista la finala de la Londra.

Şi Dan Petrescu este de părere că Franţa - Elveţia a fost cel mai frumos meci de până acum de la EURO 2020.

"Pe final, când era 3-2 pentru Franţa, chiar mă gândeam că se termină aşa cum am spus înaintea meciului. Pentru mine nu conta însă cine câştigă azi, nu sunt nici fanul Franţei şi nici al Elveţiei. A fost exact cum am spus, că vreau să văd un meci cu multe goluri, un meci spectaculos şi cred că a fost cel mai bun de la EURO de până acum. La 3-1 am spus că dacă elveţienii înscriu golul 2 pot egala, pentru că îi vedeam pe francezi că erau prea relaxaţi, credeau că deja au câştigat meciul după golul lui Pogba", a afirmat el.

"Penalty ratează şi cel mai bun jucător din lume. Când a ratat Golofca în meciul CFR - Dinamo Zagreb toată lumea a sărit pe mine şi pe Golofca, acum o să sară toată lumea pe Mbappe şi pe Didier Deschamps? Oricum, se simţea în aer că ratează Mbappe. Toţi de lângă mine spuneau că ratează şi aşa a fost până la urmă. S-a văzut încă o dată că fotbalul e foarte frumos, cred că pe final numai antrenorul elveţienilor şi câţiva jucători mai credeau că pot întoarce scorul. Dar uite că se pot întâmpla miracole, pentru că toată lumea o vedea favorită pe Franţa. Eu nu am văzut-o pe Franţa, eu am spus că favorite sunt Italia şi Germania. Şi la fel spun şi acum", a adăugat Dan Petrescu.

Fostul fotbalist Dorinel Munteanu a declarat, luni seara, la Arena Naţională, că întâlnirea Franţa - Elveţia, din optimile de finală ale EURO 2020, încheiată 3-3 după 120 de minute şi 4-5 la loviturile de departajare, va fi desemnată cea mai frumoasă partidă a Campionatului European.

"Din punctul meu de vedere cred că va fi desemnat cel mai frumos meci de la acest Campionat European. A avut dramatism, răsturnare de scor, ocazii, a fost un joc frumos, iar la penalty-uri a câştigat, din punctul meu de vedere, echipa care a meritat, adică Elveţia. Eu am anticipat că se va întâmpla asta, am spus înainte de meci că Franţa va avea un meci greu şi că sunt suporterul Elveţiei. Elveţia mi s-a părut o echipă foarte bine organizată, nu a avut teamă de adversar şi a făcut ceea ce a ştiut, adică s-a apărat foarte bine şi a marcat când a trebuit", a afirmat Munteanu, liderul de selecţii la naţionala României.

Lupescu: ”Am fost neutru exact ca Elveţia”

Fostul internaţional român Ionuţ Lupescu a declarat, luni seara, la Arena Naţională, că elveţienii au dovedit că au curaj eliminând Franţa în optimile de finală ale EURO 2020, el precizând că rezultatul poate fi considerat o surpriză deoarece toată lumea aştepta mai mult de la campioana mondială en titre.

"Este o surpriză Elveţia, deşi are jucători foarte buni. Pentru că toată lumea se aştepta mai mult de la campioana mondială Franţa. Dar aşa e în fotbal atunci când ai curaj, iar elveţienii au dovedit că au curaj. Ei puteau să închidă meciul chiar mai devreme dacă reuşeau să înscrie din penalty. Eu la 3-2 pentru Franţa credeam că elveţienii pot întoarce scorul, însă la 3-1 nu, nu mai credeam. Nu ştiu cum e să rateze Mbappe penalty, depinde de clauza pe care o are în contract", a spus Lupescu, la finalul meciului de pe Arena Naţională.

"Elveţia este de mult timp în topul fotbalului, este în primele 10 în Europa de câţiva ani, jucătorii lor evoluează în Bundesliga, în Franţa. Eu în seara asta am fost neutru, nu am ţinut cu nimeni, am fost neutru exact ca Elveţia", a adăugat fostul fotbalist, care a lucrat multă vreme în Elveţia, la Nyon, pentru UEFA, la Comisia Tehnică.

Campioana mondială Franţa a fost eliminată de Elveţia, cu 5-4, la loviturile de departajare, luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în optimile de finală ale EURO 2020 la fotbal, într-un meci în care scorul a fost 3-3 (1-0) după prelungiri.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală: Austria - Macedonia de Nord (13 iunie, scor 3-1), Ucraina - Macedonia de Nord (17 iunie, scor 2-1), Ucraina - Austria (21 iunie, scor 0-1), toate în Grupa C, precum şi partida din optimile de finală Franţa - Elveţia (28 iunie, scor 3-3 şi 4-5 la loviturile de departajare).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici