30 de bombe urmau să fie detonate simultan. Serviciile secrete au dejucat un atac de proporţii

Autorităţile iraniene au neutralizat 30 de bombe care urmau să explodeze simultan în Teheran şi au reţinut 28 de terorişti legaţi de Statul Islamic, a anunţat duminică agenţia iraniană de ştiri Tasnim, citând ministerul de informaţii.

97832 afișări
Imaginea articolului 30 de bombe urmau să fie detonate simultan. Serviciile secrete au dejucat un atac de proporţii

30 de bombe urmau să fie detonate simultan. Serviciile secrete au dejucat un atac de proporţii

"Unii dintre membri sunt din Statul Islamic, iar autorii au antecedente de afiliere la grupări Takfiri din Siria, Afganistan, Pakistan şi regiunea Kurdistan din Irak", a adăugat ministerul iranian al informaţiilor într-un comunicat.

Gruparea militantă a revendicat mai multe atacuri în Iran, inclusiv două atentate mortale cu bombă în 2017 care au vizat Parlamentul iranian şi mormântul fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Ruhollah Khomeini, relatează Reuters.

Mai recent, Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru un atac asupra unui sanctuar şiit în octombrie anul trecut, în care 15 persoane au fost ucise în oraşul Shiraz din sud-vestul ţării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici