A fost eliberată Carola Rackete, căpitanul navei Sea-Watch folosită pentru salvarea migranţilor din Marea Mediterană

O instanţă din Italia a decis eliberarea Carolei Rackete, căpitanul navei Sea-Watch, folosită pentru salvarea migranţilor din Marea Mediterană, după ce judecătorul de caz ajuns la concluzia că aceasta nu a încălcat legea când a nesocotit un ordin care îi interzicea acostarea, potrivit Euronews.

974 afișări
Imaginea articolului A fost eliberată Carola Rackete, căpitanul navei Sea-Watch folosită pentru salvarea migranţilor din Marea Mediterană

Carola Rackete, căpitanul navei Sea-Watch, a fost eliberată

Carola Rackete, un cetăţean german în vârstă de 31 de ani, a încălcat un ordin al Armatei prin care i-a fost interzis să acosteze. Ea a ajuns cu nava Sea-Watch în portul Lampedusa, unde au debarcat cei 41 de migranţi africani aflaţi la bord. Rackete a fost reţinută imediat de către autorităţi şi ulterior plasată în arest la domiciliu. Ea a declarat încă din momentul în care a fost reţinută că nu a încălcat legea, ci doar şi-a făcut datoria de a salva oameni.

Judecătoarea Alessandra Vella a decis marţi că Rackete şi-a făcut datoria şi nu a comis nicio faptă cu violenţă, motiv pentru care a decis eliberarea ei, cu toate că aceasta încă riscă să fie acuzată de înlesnirea imigraţiei ilegale.

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, cunoscut pentru opoziţia sa faţă de imigranţii care ajung în Italia pe mare, a declarat, prin intermediul unui comunicat, că spera ca justiţia italiană să fi fost mai dură în acest caz şi a promis că Rackete va fi expulzată cât mai repede posibil.

Cazul Carolei Rackete a provocat tensiuni între Italia şi Germania şi, după cum notează Euronews, arată incapacitatea Europei de a adopta norme coerente privind imigraţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici