A fost un entuziast al sportului, acum poate comunica doar prin CLIPIRI ALE OCHIULUI. Povestea EMOŢIONANTĂ a bărbatului care îşi doreşte moartea

Un bărbat de 57 de ani a solicitat instanţei dreptul de a-i fi curmată viaţa de un medic, după ce a mărturisit că nu mai poate trăi "fără demnitate".

1723 afișări
Imaginea articolului A fost un entuziast al sportului, acum poate comunica doar prin CLIPIRI ALE OCHIULUI. Povestea EMOŢIONANTĂ a bărbatului care îşi doreşte moartea

A fost un entuziast al sportului, acum poate comunica doar prin CLIPIRI ALE OCHIULUI. Povestea EMOŢIONANTĂ a bărbatului care îşi doreşte moartea (Imagine: Daily Mail)

Britanicul Tony Nicklinson a suferit un atac cerebral în anul 2005, paralizând şi ajungând acum să comunice doar prin clipiri ale ochiului, relatează Daily Mail.

Într-o declaraţie emoţionantă adresată unei instanţe, Nicklinson a susţinut că cel mai bun lucru care ar putea să i se întâmple ar fi să capete o boală incurabilă pentru că ar refuza să se trateze.

Bărbatul a fost un entuziast al sportului înainte de a suferi acel atac cerebral, jucând rugby şi sărind cu paraşuta.

"Nu mi-a mai rămas pic de intimitate sau demnitate. Sunt spălat, îmbrăcat şi pus în pat de îngrijitori. Nu pot să mă scarpin şi nu pot să mănânc decât dacă sunt hrănit ca un bebeluş. Numai că eu nu voi crete, precum bebeluşul. Nu vreau să-mi petrec următorii 20 de ani aşa", a declarat Tony Nicklinson.

"Singurul mod prin care poate fi curmată suferinţa lui Tony este să fie ucis. Nu există absolut nimic altceva care ar putea fi făcut pentru el. Ştim că sunt doctori care ar face asta dacă ar primi dreptul legal din partea instanţei", a susţinut soţia acestuia pentru BBC Radio 4.

Bărbatul a solicitat instanţei dreptul de a fi eutanasiat, dar aceasta ar putea să nu aibă dreptul de a lua o decizie, fiind un caz ce ar putea fi dezbătut în Parlament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici