A început cursa pentru desemnarea noului lider conservator. Sunak, Johnson şi Mordaunt au cea mai mare susţinere

Fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak, fostul prim-ministru Boris Johnson şi Penny Mordaunt, liderul Camerei Comunelor, au cea mai mare susţinere din partea colegilor din Partidul Conservator britanic pentru a intra în scrutinul pentru desemnarea noului lider al formaţiunii şi noului premier.

370 afișări
Imaginea articolului A început cursa pentru desemnarea noului lider conservator. Sunak, Johnson şi Mordaunt au cea mai mare susţinere

Rishi Sunak, fost ministru de Finanţe, beneficiază până în acest moment de susţinerea a 45 de parlamentari conservatori, afirmă surse politice de la Londra citate de postul de televiziune BBC News.

Fostul premier Boris Johnson a primit susţinerea a 24 de parlamentari conservatori, iar Penny Mordaunt are 17 voturi favorabile.

Deputatul Jacob Rees-Mogg, care este şi secretar de stat în exerciţiu pentru Mediile de Afaceri şi Energie, a fost primul care a anunţat public vineri dimineaţă că susţine candidatura lui Boris Johnson. Ben Wallace, ministrul Apărării în exerciţiu, a anunţat că el nu va candida în scrutinul intern conservator, precizând că înclină "spre susţinerea lui Johnson".

Pentru a putea participa la scrutinul intern pentru alegerea noului lider al Partidului Conservator şi, implicit, a noului prim-ministru britanic, fiecare candidat va avea nevoie să primească cel puţin 100 de semnături de susţinere din partea deputaţilor conservatori. Votul intern, necesar după demisia liderului conservator şi premierului Liz Truss, este programat pe 28 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
m.britanie,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici