Abbas acuză Hamas că a pus în pericol viaţa şi destinul palestinienilor

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acuzat duminică, la Cairo, mişcarea islamistă Hamas că a pus în pericol viaţa şi destinul palestinienilor.

16 afișări
Imaginea articolului Abbas acuză Hamas că a pus în pericol viaţa şi destinul palestinienilor

Abbas acuză Hamas că a pus în pericol viaţa şi destinul palestinienilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aceşti oameni au riscat viaţa poporului, au riscat sângele poporului, au riscat destinul poporului, au riscat visul şi speranţa poporului de a înfiinţa un stat palestinian independent", a afirmat el, într-o conferinţă de presă în capitala egipteană, difuzată de canalul prin satelit Al-Jazeera.

De asemenea, Abbas a refuzat orice dialog cu "oricine respinge Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OLP)", făcând aluzie la şeful Biroului politic al Hamas aflat în exil la Damasc, Khaled Meshaal.

Nu va exista "nici un dialog cu oricine respinge OLP", a precizat el, în cursul conferinţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici