Accident aviatic. Trei piloţi militari ucraineni au murit într-o coliziune în aer

Trei piloţi ucraineni au murit după ce două avioane de antrenament L-39 s-au ciocnit în aer în centrul Ucrainei, a anunţat sâmbătă forţele aeriene ale ţării într-un comunicat, citat de Reuters.

3155 afișări
Imaginea articolului Accident aviatic. Trei piloţi militari ucraineni au murit într-o coliziune în aer

Sursa foto: X/Ukrainian Air Force

Pierderea celor trei piloţi va fi o lovitură pentru Ucraina, care urmează să întreprindă un efort uriaş pentru a-şi pregăti rapid echipajele aeriene cu avioane de luptă F-16 donate de Occident, dintre care până la 61 au fost promise Kievului.

Prăbuşirea a avut loc vineri deasupra regiunii Zhytomyr, care se află la vest de capitala Ucrainei, Kiev. Forţele aeriene au declarat că unul dintre piloţii ucişi, care folosea indicativul „Juice”, devenise cunoscut după ce acordase numeroase interviuri presei internaţionale.

„Ne exprimăm condoleanţele faţă de familiile victimelor. Aceasta este o pierdere dureroasă şi ireparabilă pentru noi toţi”, a scris forţa aeriană pe aplicaţia Telegram, adăugând că are loc o anchetă privind circumstanţele accidentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici