Achitarea datoriilor studenţeşti mai aşteaptă. Curtea federală i-a blocat planul lui Biden

Până va ajunge Biden la un consens cu republicanii, studenţii americani vor fi nevoiţi în continuare să muncească în joburi part-time pentru a-şi plăti datoriile la bănci. 40 de milioane de adulţi americani care şi-au dorit să urmeze studii superioare s-au împrumutat în ultimii ani pentru a-şi plăti taxele universitare.

482 afișări
Imaginea articolului Achitarea datoriilor studenţeşti mai aşteaptă. Curtea federală i-a blocat planul lui Biden

Curtea federală i-a blocat temporar propunerea lui Biden de a anula datoriile bancare ale studenţilor din SUA.  

Judecătorul districtului St.Louis, Henry Autrey, a hotărât joi că a renunţat la proces din cauza că şase state conduse de republicani s-au opus planului de reducere a datoriilor şi motivând că nu avea calitatea juridică necesară. 

Astfel, ordinul federal nu-i permite administraţiei prezidenţiale să achite datoriile studenţilor până când Curtea de Apel va examina solicitările celor şase state republicane. 

Statele republicane Nebraska, Missouri, Arkansas, Iowa, Kansas şi South Carolina susţin prin reprezentanţii lor că Biden a încălcat autoritatea Congresului şi a ameninţat statele respective cu implementarea a noi taxe, iar banii obţinuţi aveau să fie investiţi în reducerea datoriilor studenţilor. 

Biden a promis în campania sa electorală din 2020 că fiecare student american avea să fie scutit de plata a 10.000 de dolari care câştigă mai puţin de 125.000 dolari anual, sau 250.000 dolari în cazul unui cuplu.  Iar celor care au primit garanţii Pell ar fi beneficiat de o scădere cu 20.000 dolari sau chiar le-ar fi fost şterse datoriile. 

Dar Biroul de Buget al Congresului a calculat în septembrie că acest plan al preşedintelui Biden ar fi costat guvernul circa 400 miliarde de dolari, transmite CNN.

Între timp, democraţii sunt în plină campanie electorală pentru alegerile legislative de la mijlocul mandatului lui Biden de pe 8 noiembrie, iar sondajele arată că au şanse mari să piardă majoritatea din Congres 

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici