Acord între premierul ceh şi liderul opoziţiei pentru convocarea alegerilor în toamna acestui an

Premierul ceh în exerciţiu, Mirek Topolanek, şi liderul opoziţiei social-democrate, Jiri Paroubek, au convenit, sâmbătă, asupra convocării de alegeri anticipate în toamna acestui an, informează MEDIAFAX Cehia.

5 afișări

Topolanek a precizat, pentru MEDIAFAX Cehia, că acordul nu este definitiv.

Social-democraţii din CSSD anunţaseră deja că susţin convocarea alegerilor în luna octombrie, în timp ce dreapta liberală (ODS) a premierului Mirek Topolanek doreşte convocarea alegerilor în cel mai scurt timp. La rândul său, preşedintele Vaclav Klaus doreşte instalarea cât mai rapidă a unui nou guvern, format pe baza unui acord politic.

CSSD este dispus să accepte menţinerea actualului guvern până la alegerile europene, care se vor desfăşura la începutul lunii iunie, dar solicită demisia ministrului de Interne, Ivan Langer, precum şi schimbarea procurorului general.

Topolanek şi-a prezentat demisia joi, după ce Parlamentul a adoptat o moţiune de cenzură la adresa guvernului său. Cehia asigură, până la 30 iunie, preşedinţia Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici