Acord politic în Bosnia privind formarea guvernului

Liderii politici ai celor trei comunităţi din Bosnia (sârbă, croată şi musulmană) au ajuns la un acord, vineri, în legătură cu formarea guvernului central, după 14 luni de criză politică, anunţă un oficial de la Sarajevo.

93 afișări
Imaginea articolului Acord politic în Bosnia privind formarea guvernului

Milorad Dodik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am ajuns la un acord privind componenţa Guvernului", a declarat Sulejman Tihici, un membru al comunităţii musulmane.

Liderii sârb şi croat, Milorad Dodik şi Bozo Ljubici, au confirmat această informaţie.

Principalele formaţiuni politice au fost de acord şi în legătură cu aplicarea reformelor solicitate de Uniunea Europeană.

"S-a ajuns la o atmosferă de compromis şi înţelegere. După adoptarea reformelor şi formarea guvernului, Bosnia va putea cere obţinerea statutului de candidat pentru integrarea europeană", a declarat Milorad Dodik.

Impasul politic care dura de la alegerile generale din octombrie 2010 blocase apropierea Bosniei de UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici