Acropola din Atena, închisă din nou vineri dimineaţa din cauza manifestaţiei angajaţilor

Acropola din Atena rămâne închisă pentru turişti, vineri dimineaţa, în cea de-a treia zi consecutiv, din cauza continuării unei manifestaţii a angajaţilor care cer contracte pe perioadă nedeterminată şi prezenţa forţelor de poliţie la intrarea în monument.

36 afișări
Imaginea articolului Acropola din Atena, închisă din nou vineri dimineaţa din cauza manifestaţiei angajaţilor

Acropola din Atena, închisă din nou vineri dimineaţa din cauza manifestaţiei angajaţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 50 de angajaţi, care manifestează de miercuri în centrul capitalei, s-au adunat la prima oră, vineri dimineaţa, în faţa intrării centrale a monumentului, unde erau prezente, de asemenea, un batalion al forţelor antirevoltă şi o dubă de poliţie.

Salariaţii din cadrul Ministerului Culturii au anunţat, de asemenea, o grevă de cinci ore, între ora locală 7.00 şi 12.00 (7.00-12.00, ora României), în semn de solidaritate cu colegii lor, a anunţat sindicatul din care fac parte.

Aproximativ 50 de turişti aşteptau în faţa monumentului, cel mai vizitat din ţară, iar un salariat le-a dat asigurări că "situl arheologic se va deschide un pic mai târziu, în timpul zilei", probabil după încetarea grevei.

O scurtă confruntare s-a produs, joi, la poalele Acropolei, între poliţie şi manifestanţi. Forţele antirevoltă au pătruns în incintă şi au utilizat gaze lacrimogene pentru a respinge presa şi manifestanţii.

Ministerul grec al Culturii utilizează de mai mulţi ani salariaţi angajaţi pe perioadă determinată, care revendică, prin marşuri şi blocarea siturilor, acordarea de contracte pe perioadă nedeterminată. Însă, în acest an, Guvernul, care s-a angajat la o politică de austeritate pentru a face faţă deficitelor uriaşe din ţară, a rămas ferm pe poziţie.

Cu aproximativ un milion de turişti pe an, Acropola din Atena, care domină centrul oraşului, reuneşte mai multe temple antice, între care Partenonul. Templul zeiţei Athena s-a aflat în renovare parţială timp de un deceniu şi este, în prezent, accesibil integral pentru public.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici