Activişti Greenpeace protestează faţă de proiectul Roşia Montană la ambasada României din Budapesta

Mai mulţi membri ai Greenpeace Ungaria s-au reunit, marţi, în faţa ambasadei României din Budapesta pentru a protesta faţă de proiectul Roşia Montană.

210 afișări

Protestul marchează împlinirea a 12 ani de la dezastrul ecologic de pe Tisa, în estul Ungariei. Aproximativ 100.000 de metri cubi de apă conţinând cianuri şi metale grele s-au scurs în Tisa, distrugând sistemul ecologic, de la mina de aur din Baia Mare, la 31 ianuarie 2000.

Greenpeace protestează deoarece compania de la Roşia Montană ar folosi acelaşi tip de tehnologie de exploatare ca la Baia Mare.

Activiştii au lăsat la intrarea în ambasadă un sicriu plin cu peşti pentru a aminti de dezastrul de pe Tisa şi au înmânat o scrisoare de protest unui oficial al ambasadei.

Proteste similare ale Greenpeace au avut loc şi în capitalele ţărilor vecine, a declarat directoarea programului, Marta Veiter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici