Acuzaţiile contra membrilor echipajului Greenpeace, schimbate din piraterie în huliganism

Acuzaţiile la adresa membrilor echipajului navei Greenpeace deţinuţi în Rusia au fost reduse, încadrarea faptelor fiind schimbată din "acte de piraterie" în "huliganism", anunţă autorităţile ruse.

123 afișări
Imaginea articolului Acuzaţiile contra membrilor echipajului Greenpeace, schimbate din piraterie în huliganism

Acuzaţiile contra membrilor echipajului Greenpeace, schimbate din piraterie în huliganism (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Acţiunile persoanelor implicate în dosarul penal al navei Greenpeace au fost reîncadrate în acte de huliganism", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei de anchetă, Vladimir Markin.

În virtutea legislaţiei ruse, membrii echipajului navei Arctic Sunrise, capturaţi în septembrie, în Marea Barents, pentru că au încercat să urce pe o platformă petrolieră rusă, riscau până la 15 ani de închisoare pentru acte de piraterie, pentru huliganism fiind pasibili de cel mult şapte ani.

Suspecţii riscau până la 15 ani de închisoare pentru acte de piraterie, pentru huliganism fiind pasibili de cel mult şapte ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici