Administraţia Trump a fost acţionată în instanţă din cauza unei noi legi privind imigraţia

Procurorii Generali din 19 state americane şi din Washington D.C. au acţionat luni în instanţă Administraţia Donald Trump pentru a bloca o nouă lege care permite reţinerea pe termen nedeterminat a familiilor de imigranţi cu copii, potrivit Reuters.

372 afișări
Imaginea articolului Administraţia Trump a fost acţionată în instanţă din cauza unei noi legi privind imigraţia

Administraţia Trump a fost acţionată în instanţă din cauza unei noi legi privind imigraţia

Noua lege privind imigraţia elimină prevederile unui acord din 1997, potrivit căruia copiii nu puteau fi reţinuţi pentru mai mult de 20 de zile în centrele pentru migranţi. Noile prevederi au fost făcute publice vineri şi ar urma să intre în vigoare în luna octombrie.

„Această nouă lege a lui Trump riscă fără milă siguranţa şi bunăstarea copiilor. Aceasta elimină un acord vechi de zeci de ani care previne reţinerea ilegală a copiilor imigranţi”, a declarat Xavier Becerra, Procurorul General al Californiei.

Acordul din 1997 a fost extins în 2015, pentru a-i include şi pe copiii care imigrează în Statele Unite cu părinţii, nu doar pe cei neînsoţiţi, aşa cum prevedea versiunea iniţială.

În motivarea modificării legii, oficialii din Administraţia Trump au argumentat că limitarea perioadei de detenţie îi încurajează pe migranţi, făcându-i pe aceştia să creadă că dacă îşi iau copiii cu ei atunci când trec graniţa, vor avea automat dreptul de a fi audiaţi şi de a primi azil.

Reuters notează că noua lege ar fi dificil de aplicat, întrucât infrastructura nu este suficient de dezvoltată pentru a permite detenţia pentru o perioadă lungă a unui număr foarte mare de migranţi.

Peste 42.000 de familii au fost reţinute doar în luna iulie la graniţa sudică a Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici