Adolescent chinez omorât în bătaie într-o tabără care trata dependenţa de internet

Un adolescent chinez în vârstă de 15 ani a fost omorât în bătaie de personalul unei tabere din China, unde se "tratează" dependenţa de internet, informează Yahoo News.

46 afișări
Imaginea articolului Adolescent chinez omorât în bătaie într-o tabără care trata dependenţa de internet

Adolescent chinez omorât în bătaie într-o tabără care trata dependenţa de internet (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiei China Daily, Deng Senshan, tânărul în vârstă de 15 ani a fost declarat mort duminică, 3 august, la o zi după ce fusese internat de părinţi în tabăra Qihang Salvation, pentru a-şi trata dependenţa de internet.

Conform declaraţiilor tatălui victimei, membrii personalului din tabără l-au închis pe tânăr într-o celulă, apoi au început să-l insulte pentru că ar fi alergat prea încet, după care l-au ucis prin lovituri repetate.

Poliţia a reţinut în acest caz patru suspecţi, pentru investigaţii.

Taberele care tratează dependenţa de internet, susţinute din fonduri guvernamentale, sunt tot mai numeroase în China în ultimii ani, din cauza creşterii popularităţii unor jocuri ca World of Warcraft. Astfel de jocuri au fost etichetate ca fiind dăunătoare relaţiilor de familie şi performanţei în şcoală.

În unele dintre centre au fost folosite în trecut tratamentele cu şocuri electrice, dar luna trecută autorităţile chineze au interzis această practică. Directorul centrului de tratare a dependenţei de internet din Nanning a negat că tânărul ar fi fost lovit şi le-a spus părinţilor acestuia că el a fost trimis la spital pentru că avea febră.

Tatăl băiatului a plătit 1.000 de dolari pentru ca fiul său să beneficieze de tratament la acel centru.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici