Aeroportul din Miami, aglomerat de Ziua Îndrăgostiţilor pentru că vin flori din America de Sud

Deşi Ziua Îndrăgostiţilor nu este cunoscută ca o perioadă aglomerată pentru călătoriile aeriene, este o perioadă aglomerată la Aeroportul Internaţional Miami, unde multe dintre florile proaspete tăiate ale naţiunii sosesc din America de Sud, potrivit AP.

118 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Miami, aglomerat de Ziua Îndrăgostiţilor pentru că vin flori din America de Sud

Aeroportul din Miami, aglomerat de Ziua Îndrăgostiţilor pentru că vin flori din America de Sud

Aproximativ 90% din trandafirii şi florile proaspete tăiate care se vând de Ziua Îndrăgostiţilor în Statele Unite trec prin Miami, potrivit U.S. Customs and Border Patrol. Acestea sosesc cu sute de zboruri care aterizează la Miami în drumul lor spre florării şi supermarketuri din SUA şi Canada. Acest lucru echivalează cu aproximativ 18.000 de tone de flori care trec prin Miami.

„În acest sezon am transportat aproximativ 460 de milioane de flori din Ecuador şi Columbia”, a declarat luni Diogo Elias, vicepreşedinte senior al Avianca Cargo, în timpul unei conferinţe de presă la Miami.

Printre cele mai exportate flori în acest sezon de către compania aeriană s-au numărat trandafirii şi garoafele din Bogota; pompoanele, hortensiile şi crizantemele din Medellin; şi trandafirii, garoafele şi gipsofilele din Quito, a precizat Avianca într-un comunicat.

Sezonul îndrăgostiţilor a început, de fapt, la mijlocul lunii ianuarie şi se încheie miercuri. În această perioadă de trei săptămâni, florile au sosit la Miami cu aproximativ 300 de zboruri, a declarat Elias.

Florile, verificate amănunţit în aeroport

Şi aici intră în joc specialiştii în agricultură de la U.S. Customs and Border Protection. La aeroport, aceştia verifică mănunchiurile de flori pentru a preveni introducerea în ţară a unor plante potenţial dăunătoare, a unor dăunători şi a unor boli ale animalelor străine.

Treaba lor este să se asigure că importurile de flori nu conţin tipurile de dăunători exotici şi boli ale animalelor străine care au provocat anual pierderi economice şi de mediu în valoare de 120 de miliarde de dolari în Statele Unite, a declarat Danny Alonso, directorul portului aeroportului.

Până la 8 februarie, specialiştii în agricultură au procesat aproximativ 832 de milioane de tulpini de flori tăiate, au inspectat 75.000 de cutii de mostre de flori tăiate şi au interceptat 1.100 de dăunători ai plantelor, a spus el. În aceeaşi perioadă a anului trecut, specialiştii au procesat peste 861 de milioane de tulpini de flori, ceea ce a dus la interceptarea a 932 de dăunători de plante.

„Este una dintre cele mai solicitante perioade ale anului pentru personalul nostru de aici”, a spus Alonso.

Şi odată ce graba de Valentine's se va fi terminat, toţi cei implicaţi vor putea să respire puţin înainte de a începe planificarea pentru următoarea mare zi a florilor din Statele Unite - Ziua Mamei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici