AFP: Lovitură de teatru în alegerile prezidenţiale din România - VIDEO

Lovitură de teatru în alegerile prezidenţiale din România - după ce sondajele de tip exit-poll acreditau ideea că a pierdut alegerile, preşedintele Traian Băsescu îl devansează luni pe rivalul său social-democratul Mircea Geoană, conform primelor rezultate parţiale, comentează AFP.

66 afișări
Imaginea articolului AFP: Lovitură de teatru în alegerile prezidenţiale din România - VIDEO

AFP: Lovitură de teatru în alegerile prezidenţiale din România

Traian Băsescu a obţinut 50,43 la sută din voturi, faţă de 49,57 la sută în cazul lui Mircea Geoană, după numărarea a 95,4 la sută din buletinele de vot, anunţă Biroul Electoral Central.

Atenţia tuturor este îndreptată asupra voturilor românilor din diaspora, unde au votat 147.000 de persoane, dar aceste voturi sunt, tradiţional, în favoarea lui Băsescu.

Dacă primele rezultate se confirmă, ar fi vorba de repetarea scenariului din 2004, când Băsescu, fost căpitan de navă, a câştigat alegerile la o diferenţă mică, după ce sondajele de tip exit-poll anticipau înfrângerea sa.

Duminică, trei din cele patru sondaje de opinie difuzate după închiderea urnelor anticipau victoria lui Mircea Geoană.

Ambii candidaţi au revendicat victoria, dar Traian Băsescu s-a arătat mai prudent, cerându-le simpatizanţilor să aştepte "cu încredere" rezultatele oficiale.

Mircea Geoană, un fost diplomat, a vorbit de "o victorie indubitabilă", mulţumindu-i lui Dumnezeu, şi cerându-i lui Băsescu să permită "transferul democratic al puterii".

Însă luni dimineaţă, Partidul Social-Democrat (PSD) anunţa, conform propriei numărători paralele, un rezultat mai strâns, deşi favorabil în continuare lui Mircea Geoană.

Video Stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici