Agenţia de spionaj din Coreea de Sud spune că sora lui Kim Jong-un a preluat parţial puterea în Coreea de Nord

  • Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) spune că sora lui Kim Jong-un a preluat parţial puterea în Coreea de Nord
  • Agenţia de spionaj din Coreea de Sud susţine că Yo-Long a fost delegată să se ocupe de afacerile externe cu vecinii din sud, dar şi cu SUA
  • Sud-coreenii neagă în continuare că liderul nord-coreean nu are probleme de sănătate
8448 afișări
Imaginea articolului Agenţia de spionaj din Coreea de Sud spune că sora lui Kim Jong-un a preluat parţial puterea în Coreea de Nord

Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) a anunţat că sora lui Kim Jong-un, Kim Yo-long, a fost delegată să se ocupe de afacerile externe cu SUA şi Coreea de Sud, ceea ce înseamnă că sora mai mică a liderului de la Phenian a preluat parţial puterea în ţară, relatează The Korea Herald.

Mişcarea ar fi fost luată din cauza stresului de Kim Jong-un, susţine agenţia de spionaj din Coreea de Sud, care neagă faptul că liderul nord-coreean ar avea probleme grave de sănătate.

"Kim Jong-un încă îşi exercită puterea aboslută, dar comparativ cu anii trecuţi, această autoritate a fost transferată treptat. Nivelul de stres ridicat al acestuia a determinat o asemenea măsură", a declarat Ha Tae-kyung, reprezentantul Parditului Viitorului Unit, principalul partid de opoziţie din Coreea de Sud, după o discuţie cu NIS.

Cu toate acestea, delegarea puterii nu înseamnă că Kim Yo-long a fost selectată drept succesorea lui Kim Jong-un, a mai precizat reprezentantul partidului sud-coreean.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici