Ahmadinejad cere Papei o audienţă

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a cerut o audienţă la Papa Benedict în cursul săptămânii viitoare, care ar fi prima întâlnire între cei doi lideri, a declarat marţi o sursă diplomatică.

43 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad cere Papei o audienţă

Ahmadinejad cere Papei o audienţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ahmadinejad se află printre şefii de stat care vor vizita Roma pentru a participa la summitul ONU pe tema securităţii alimentaţiei mondiale, organizat de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură între 3 şi 5 iunie.

Surse de la Vatican au declarat la începutul săptămânii că nu se ştie încă dacă Papa se va întâlni separat cu şefii de stat care participă la summitul ONU sau va organiza o audienţă colectivă pentru aceştia, pentru a face economie de timp.

Vaticanul l-a criticat pe Ahmadinejad pentru apelul la ştergerea Israelului de hartă. Sfântul Scaun are relaţii diplomatice cu Iranul, iar papa Benedict s-a întâlnit cu ministrul iranian de Externe, Manouchehr Mottaki.

Suveranul Pontif a încurajat în mod repetat dialogul pentru rezolvarea diferendelor pe tema programului nuclear iranian, despre care Occidentul afirmă că ar fi menit creării de combe nucleare.

Ministerul italian de Externe a respins deja posibilitatea ca premierul conservator Silvio Berlusconi să aibă întâlniri bilaterale cu liderul iranian, argumentând că nu va avea suficient timp.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici