Al-Qaida anunţă crearea unei noi filiale pe subcontinentul indian

Liderul reţelei Al-Qaida Ayman al-Zawahiri anunţă într-o înregistrare video difuzată miercuri crearea unei noi filiale a mişcării islamiste radicale pe subcontinentul indian, relatează AFP.

392 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida anunţă crearea unei noi filiale pe subcontinentul indian

Al-Qaida anunţă crearea unei noi filiale pe subcontinentul indian (Imagine: mediafax Foto/AFP)

În înregistrare, al-Zawahiri afirmă că filiala va lupta pentru reînfiinţarea unui califat - un teritoriu aflat sub autoritatea unui calif, succesorul profetului Mahomed - în Myanmar, Bangladesh şi anumite părţi ale Indiei, a anunţat centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

Noua filială este denumită în engleză "Qaedat al-Jihad in the Indian Subcontinent" ("Al-Qaida în Război Sfânt pe subcontinentul indian").

Filiala a fost creată în urma regrupării unor combatanţi care se vor afla sub autoritatea pakistanezului Asim Omar, care la rândul lui este subordonat şefului talibanilor afgani, mollahul Mahomed Omar.

Această entitate islamistă intenţionează "să ridice steagul războiului sfânt, să restabilească legea islamică şi să instaureze Sharia lui Allah pe subcontinentul indian, care anterior făcea parte din teritoriile musulmane", potrivit lui al-Zawahiri, citat de SITE.

El a îndemnat comunitatea musulmană să se unească în jurul "tawhid" (monoteismului) "pentru a începe războiul sfânt împotriva duşmanilor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici