Alarmă aeriană la graniţa Israelului cu Libanul

  • Sirenele sistemului de alarmă aeriană au pornit joi la graniţa Israelului cu Libanul.
  • Armata israeliană a anunţat că cel puţin şase rachete au fost lansate din ţara vecină.
342 afișări
Imaginea articolului Alarmă aeriană la graniţa Israelului cu Libanul

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Sirenele au sunat joi la graniţa de nord a Israelului, potrivit Sky News care utilizează aplicaţia de alertă Home Front Command. Aplicaţia trimite un avertisment tuturor celor care se află într-o zonă cu risc de atac cu rachete.

Armata din Israel a confirmat că au fost identificate şase lansări din Liban spre teritoriul israelian. Cinci proiectile au căzut în zone deschise, iar unul a fost interceptat cu succes de sistemul de apărare aeriană al armatei, au spus militarii.

De asemenea, există informaţii privind tiruri de rachete antitanc lansate spre Dvoranit şi focuri cu arme uşoare spre Zar'it. Nu există informaţii privind persoane rănite. Armata cercetează zonele din care s-a tras şi va lovi ţintele inamice.

În Liban se află gruparea militantă Hezbollah, susţinută de Iran. Miercuri, nouă rachete au fost lansate din Liban, declanşând sirenele în Kiryat Shmona şi în mai multe comunităţi din apropiere, potrivit Forţelor de Apărare Israeliene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici