Alegeri anticipate. A fost anunţată data când olandezii vor merge la urne, după căderea coaliţiei lui Mark Rutte

  • Alegătorii olandezi vor merge la urne la data de 22 noiembrie în cadrul unor alegeri legislative anticipate, a anunţat vineri guvernul interimar.
  • Săptămâna trecută, coaliţia guvernamentală cvadripartită a premierului Mark Rutte a căzut din cauza eşecului de a ajunge la un acord asupra unui pachet de măsuri pentru a limita migraţia.
268 afișări
Imaginea articolului Alegeri anticipate. A fost anunţată data când olandezii vor merge la urne, după căderea coaliţiei lui Mark Rutte

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Votul pentru cele 150 de locuri din camera inferioară a parlamentului va introduce o nouă generaţie de lideri politici, după ce membri cheie ai celei de-a patra coaliţii de guvernare a lui Rutte au anunţat că vor părăsi politica, informează The Associated Press.

Rutte, cel mai longeviv premier olandez, a semnalat sfârşitul unei ere când a declarat luni că va părăsi politica după ce o nouă coaliţie va fi instalată în urma alegerilor. Acesta este un proces care poate dura luni de negocieri între potenţialii membri ai coaliţiei de guvernare.

Rutte a fost urmat de ministrul de Externe, Wopke Hoekstra, şi de ministrul de Finanţe, Sigrid Kaag, care a fost cândva prezentată ca o posibilă primă femeie prim-ministru al Olandei.

Kaag a declarat în această săptămână că părăseşte politica din cauza impactului asupra familiei sale al ameninţărilor repetate pe care le-a primit în timpul mandatului său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici