ALEGERI ÎN MUNTENEGRU: Coaliţia aflată la putere conduce detaşat în urma alegerilor legislative - exit-poll

Coaliţia de centru-stânga aflată la putere, formată în jurul Partidului Democratic al Socialiştilor (DPS) condus de către Milo Djukanovici, se află pe primul loc în urma alegerilor legislative de duminică din Muntenegru, potrivit unui exit-poll realizat de Universitatea din Podgoriţa.

132 afișări
Imaginea articolului ALEGERI ÎN MUNTENEGRU: Coaliţia aflată la putere conduce detaşat în urma alegerilor legislative - exit-poll

ALEGERI ÎN MUNTENEGRU: Coaliţia aflată la putere conduce detaşat în urma alegerilor legislative (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Coaliţia "Muntenegrul european" condusă de către Djukanovici este creditată cu 46,1% din voturi, devansând cu mult principala formaţiune a opoziţiei, coaliţia Frontul Democratic (DF), creditată cu 20,0% din voturi, potrivit acestui sondaj, a cărui marjă de eroare este de plus sau minus 2%, prezentat de către televiziunea naţională.

Potrivit acestor rezultate, coaliţia condusă de veteranul scenei politice locale, Milo Djukanovici, nu ar obţine majoritatea absolută din totalul de 81 de mandate ale Parlamentului, dar ar urma să poată să formeze fără probleme o coaliţie majoritară împreună cu partidele care reprezintă minorităţile, aliaţii săi tradiţionali.

La ora 17.00 GMT (20.00, ora României), cu oră înainte de închiderea urnelor, nivelul de participare era de 66,3%, cu 3% mai mare decât la aceeaşi oră în cursul alegerilor legislative precedente, în 2009, anunţă CEMI, un organism independent însărcinat cu supravegherea scrutinului. În 2009, prezenţa la vot a fost de 66,9%.

În raportul său anual, Comisia Europeană (CE) notează că Muntenegrul trebuie "să facă mai mult" în domeniul statului de drept şi luptei împotriva crimei organizate şi corupţiei.

Dintre cele şase foste republici iugoslave - Bosnia, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Slovenia -, doar Slovenia a aderat la UE, în 2004. Croaţia este invitată să se alăture blocului celor 27 de state membre în iulie 2013.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, primele rezultate oficiale urmează să fie cunoscute abia luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici