ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN SUA: Mitt Romney a câştigat alegerile republicane din şase state în cadrul "Super Tuesday"

Candidatul moderat Mitt Romney a câştigat alegerile republicane din şase state care au votat în cadrul "Super Marţi", în timp ce ultraconservatorului Rick Santorum a fost anunţat câştigător în trei state, relatează AFP, care prezintă rezultatele votului.

968 afișări
Imaginea articolului ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN SUA: Mitt Romney a câştigat alegerile republicane din şase state în cadrul "Super Tuesday"

Mitt Romney (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Cei patru candidaţi la învestitura republicană în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie din Statele Unite s-au confruntat marţi în zece state - Georgia, Ohio, Tennessee, Virginia, Oklahoma, Massachusetts, Idaho, North Dakota, Alaska şi Vermont - care vor desemna peste 400 de delegaţi din cei 1.144 necesari pentru obţinerea învestiturii.

Romney avea cel mai mare număr de delegaţi înainte de votul din cadrul "Super Marţi", respectiv 173, în timp ce Santorum avea 74 de delegaţi, Ron Paul 37 şi Gingrich 33, potrivit site-ului RealClearPolitics.

Delegaţii îşi vor reprezenta candidatul în cadrul Convenţiei Naţionale a partidului, care îl va desemna în mod oficial în august, la Tampa (Florida), pe adversarul preşedintelui Barck Obama în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

AFP prezintă rezultatele parţiale înregistrate miercuri, la ora 5.45 GMT (7.45, ora României), de candidatul moderat Mitt Romney, creştinul conservator Rick Santorum, fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor Newt Gingrich şi congresmanul de Texas Ron Paul, potrivit datelor presei americane.

Mitt Romney a fost anunţat câştigător în şase state:

OHIO:

1. Romney - 38%

2. Santorum - 37%

IDAHO:

1. Romney - 69%

2. Paul - 12%

MASSACHUSETTS:

1. Romney - 72%

2. Santorum - 12%

3. Paul - 10%

VERMONT:

1. Romney - 40%

2. Paul - 25%

3. Santorum - 23%

VIRGINIA:

1. Romney - 60%

2. Paul - 40%

ALASKA

1. Mitt Romney - 33%

2. Rick Santorum - 29%

3. Ron Paul - 24%

4. Newt Gingrich - 14%

Rick Santorum a fost anunţat câştigător în trei state:

NORTH DAKOTA:

1. Santorum - 40%

2. Paul - 28%

3. Romney - 24%

OKLAHOMA:

1. Santorum - 34%

2. Romney - 28%

3. Gingrich - 27%

TENNESSEE:

1. Santorum - 37%

2. Romney - 28%

3. Gingrich - 24%

Newt Gingrich a fost anunţat câştigător într-un singur stat:

GEORGIA:

1. Gingrich - 47%

2. Romney - 26%

3. Santorum - 20%

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici