Alertă cu bombă înainte de vizita preşedintelui american Biden în Irlanda de Nord

  • Poliţia a dejucat un complot terorist înainte de vizita preşedintelui american Joe Biden în Irlanda de Nord
  • Grupul paramilitar New IRA intenţiona să detoneze o bombă în timpul discursului lui Biden
  • Biden a fost invitat de premierul britanic Rishi Sunak să participe la comemorarea a 25 de ani de la semnarea protocolului nord-irlandez
312 afișări
Imaginea articolului Alertă cu bombă înainte de vizita preşedintelui american Biden în Irlanda de Nord

Sursa foto: Profimedia

Poliţia din Irlanda de Nord a zădărnicit un complot terorist al grupului paramilitar, New IRA. Membrii grupării ar fi căutat să cumpere piese din Derry pentru fabricarea unei bombe cu care plănuiau să perturbe discursul preşedintelui american Joe Biden.

Biden urmează să sosească marţi la Belfast cu ocazia comemorării a 25 de ani de la semnarea acordului de pace dintre beligeranţi.

„Convingerea noastră este că Noul IRA plănuia un fel de atac pentru a coincide cu vizita lui Biden, similar cu atacul cu mortar asupra poliţiştilor din Strabane din noiembrie anul trecut”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

În noiembrie anul trecut, grupul şi-a revendicat responsabilitatea pentru detonarea unei bombe pe marginea unui drum. Atacul cviza un vehicul de poliţie. Cei doi poliţişti aflaţi în patrulare au scăpat ca prin minune nevătămaţi atunci când bomba a explodat lângă maşina lor.

Biden va vizita Belfast marţi pentru a comemora cea de-a 25-a aniversare a Acordului de Vinerea Mare intermediat de SUA. Pactul istoric încheiat în 1998 a pus capăt deceniilor de lupte în Irlanda de Nord dintre catolici şi protestanţi. Se aşteaptă să participe şi fostul preşedinte Bill Clinton, care a jucat un rol major în negocierea acordului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici